Tereny Valfden > Dział Wypraw

Cmentarz

<< < (7/8) > >>

Lucas Paladin:
Delikatnie się poharatałeś, ale uniknąłeś niszczycielskiego ognia. Teraz Twoim zadaniem było wrócić do miejsca rekrutacji i zdać raport paladynowi. Po napastnikach nie było ani śladu, cmentarz emanował spokojem, nie czułeś już żadnej złej aury. Zginęła ona w płomieniach razem z sanktuarium.

Julian:
Mimo potężnej eksplozji i spadających wokół odłamków otrzepałem się z kurzu i pyłu i pomaszerowałem do punktu rekrutacji. Tajemnicza aura zniknęła. Dobra robota Julianie.
Po dotarciu na miejsce zdałem raport paladynowi:
- Sir! Po dotarciu na miejsce ,od razu wyczułem tajemniczą, złą aurę, która była odczuwalna od kiedy wszedłem na teren cmentarza. W czasie rozpoznania po terenie zaatakowały mnie  dwa zombie. Z ułożenia kurhanów na planie koła wywnioskowałem, że tajemnicza aura musi pochodzić z środka koła, a było nim sanktuarium. W nim aura była coraz silniej odczuwalna. Na ołtarzu znalazłem ślady krwi, które prowadziły do katakumb. W nich został przeprowadzany tajemniczy rytuał przez trójkę kultystów. Zostali oni zabici, a ślady rytuału zniszczone. Niestety ktoś chciał mi przeszkodzić w powrocie do miejsca rekrutacji. Sanktuarium zostało podpalone, musiałem ratować się wyskokiem z okna.

///Wiem, że troszkę podkoloryzowałem początek, ale przypomniał mi się motyw znany z filmów akcji : )

Lucas Paladin:
- Spisałeś się bracie, witam z powrotem w domu. Zgłoś się jeszcze raz do punktu rekrutacyjnego. Tam pokierują Cię do kapitularza, gdzie Wielki Kanclerz będzie Cię oczekiwał.

Wyprawa Zakończona!
Opis: Julian chcąć wrócić w szeregi Bractwa ÂŚwitu został wyznaczony, aby rozwiązać problem na pobliskim cmentarzu. Udał się do miejsca i pokonując dwa zombie, rozeznał teren i wkroczył do sanktuarium, które stanowiło sedno problemu. Tam, badając ołtarz, odnalazł ślady prowadzące do katakumb, gdzie przerwał rytuał przeprowadzany przez trzech kultystów zabijając ich. Opuszczając świątynię napotkał pożar, który utrudnił mu zadanie do tego stopnia, że musiał ratować się wyskokiem z okna, ponieważ drzwi były zaryglowane. Powrócił do punktu rekrutacyjnego Bractwa, zdając raport.

Talenty:
Aktywność: 1 srebrny talent
Opis: 1 brązowy talent
Walka: 1 złoty talent (+ 1 złoty talent za bonus rasowy)
Bonus pieniężny: 175 grzywien

Isentor:
//Przejrzyj zasady bo coś Ci się zakurzyły.

http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Zasady_uczestnictwa_w_wyprawie

--- Cytuj ---Za każdy otrzymany talent gracz otrzymuje premie grzywien. Premii nie wliczamy za talenty z bonusu rasowego.
Za każdy 1 brązowy talent gracz otrzymuje 25 grzywien.
Za każdy 1 srebrny talent gracz otrzymuje 50 grzywien.
Za każdy 1 złoty talent gracz otrzymuje 100 grzywien.
--- Koniec cytatu ---

http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Umiej%C4%99tno%C5%9Bci_rasowe#Ulubieniec_bog.C3.B3w

--- Cytuj ---Dodaje bonus +1 do najwyższego otrzymanego w wyprawie talentu. Po otrzymaniu za wyprawę 3 brązowych talentów i 1 srebrnego talentu. Mistrz Gry doliczy bonus w postaci 1 srebrnego talentu.
--- Koniec cytatu ---

Lucas Paladin:
//Przepraszam, już poprawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej