Autor Wątek: Raz kozie mgle: Atusel i morze  (Przeczytany 39594 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

Odp: Raz kozie mgle: Atusel i morze
« Odpowiedź #260 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:09:52 »
-Niezła robota. Prawie nie ma śladu. - mówiła dziewczyna dotykając dłonią miejsca, które jeszcze nie tak dawno było wypalone. -Trzymaj. Należy ci się, a poza tym nie lubię być winna komukolwiek. Anette wręczyła magowi 1 denara. Później dziewczyna udała się do ciał przeciwników. Zabrała jedne pistolet. Muszę to lepiej sprawdzić w siedzibie. Poza tym nie zapomniała sprawdzić zwłok w których dało się znaleźć bełty. Kobieta była łotrzykiem, ale nie zamierzała zabierać czegoś co "upolował" ktoś inny.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #261 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:17:23 »
- Nie ma śladu, wież mi, możemy ich później poszukać. Wszystkie znamiona wyleczę - uśmiechnął się.
- Themo, trzeba mu zdjąć ten napierśnik i naramienniki. Są jeszcze gorące - powiedział do pytającego się o pomoc. Szybko się uporali z robotą.
Następnie dotknął Funerisa. Pozwolił złotym magicznym niciom wlać się w ciało poety.
- Nie jest tak źle... - rzekł w eter i zaczerpnął swoich żywych komórek, by odbudować te uszkodzone należące do poparzonego nieszczęśnika. Proces był szybki. Bąble znikły, pojawiając się na plecach czarodzieja, który tylko syczał z bólu. Zaczerwienienie też się zmniejszyło, a skóra po kilku chwilach wróciła do naturalnej barwy. Elrond z grymasem na twarzy zaczął regenerować swoje własne uszkodzenia. Tkanki pod skórą, żyły i nerwy w chwilę powróciły do naturalnego stanu, bąble popękały, skurczyły się i zupełnie znikły. Skóra odzyskała koloryt, a włoski odrosły.
- Ależ to paskudna praca.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #261 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:17:23 »

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 1342
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #262 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:22:33 »
-Na pewno zapadniesz przez to nam w pamięć Elrondzie. - odezwałem się gdy już poczułem się lepiej. -Ta broń palna i kule do niej sieją straszne spustoszenie. Ale chyba coś takiego nie jest wielką ceną za przerwanie zaklęć tym durniom. - skomentowałem całe zajście. -Jak wrócimy to rzucę jakiś gorsz druhu i zapraszam na wino czy co tam wolicie.

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #263 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:22:57 »
Po pomocy medykowi podmuchał w ręce, by je ostudzić. Potem przyglądał się procesowi leczenia.
-Raczej nie zostanę uzdrowicielem. Ale wiem już dlaczego sobie tyle liczysz. Nikt nie chciałby tak cierpieć za darmo.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #264 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:29:18 »
- Wino - powiedział Malavonowi.
- Dokładnie Themo, dokładnie. Ale muszę znaleźć jakiś sposób by to obejść. Skoro potrafię się regenerować, skoro mam pływ na to co się dzieje w moim ciele, czemu nie mógłbym zaprzęgnąć magii by mnie znieczuliła. By odcinała na jakiś czas ból? Musze bardziej poznać swoje ciało... Ale to w Pakcie... - powiedział pod nosem.
- Reszta cała? Maszyna nienaruszona?

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #265 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:30:56 »
-Mi na ból zawsze gorzałka pomagała
Powiedział pół żartem. Obejrzał wóz i maszynę. Nie znalazł żadnych uszkodzeń.
-Wygląda na całą.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #266 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:38:01 »
- No właśnie. Nie chcę skończyć jako alkoholi.

Offline Lucas Paladin

• Starszy redaktor
  • Reputacja: 2876
  • Believer & Traveler
    • Karta postaci

« Odpowiedź #267 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:46:50 »
- Czyli wszyscy zdrowi. Możemy ruszać dalej, czekamy na Deva, aż wyda swoje polecenie. Jak po takiej masakrze czeka nas jeszcze gorsza niespodzianka, to znaczy, że Elrond może się potem nie przydać. - Lucas jednak mimo wszystko starał się być dobrej myśli. Po powrocie do Bractwa, musi znacznie poprawić swój ekwipunek.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #268 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:57:09 »
- Wtedy już ja wiem kto zarobi - zaśmiał się pod nosem.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #269 dnia: 11 Czerwiec 2014, 23:41:28 »
//Chciałem dać ładny opis byle czego, ale ten, Isu i tak ujebał za to wynagrodzenie, więc jakoś chyba mi się odechciało...

Funeris dostał nagle pociskiem w plecy. Nie zobaczył magina, który stał dostatecznie blisko, by grzmotnąć go kulą ognia, jak wywnioskował nieco później. Dopadł jednego strzelca, drugiego już prawie nadział na czarny miecz, gdy coś z impetem wyrżnęło w jego plecy. Poczuł gorąco i nie mógł pominąć faktu, że jego plecy w sporej części i kawał lewego ramienia po prostu się parzą w prowizorycznym, naprędce zorganizowanym kotle. Zabolało, zaswędziało, jeszcze raz zabolało. Akcja wokół potoczyła się szybko, szlachcic z szablą nie zdążył drasnąć rycerza, który stał tuż obok niego. Marszałek bractwa upadł, lądując na brzuchu i twarzy, jak się nie trudno domyślić. Nie widział tych kilku chwil, czy nawet kilku minut walki. Trudno mu było ocenić, po prostu przez moment nie wstawał, by znowu czymś nie oberwać. W końcu dźwignął się, gdy akurat podchodziła do niego Patty. Nie odzywał się w ogóle, gdyż starał się działać na swój umysł i ignorować ból, jak go uczył Niclas w centrum treningowym. Posadzili go koło Elronda, który robił za szpital polowy. Zdjęli mu napierśnik nim zdążył sam zareagować, więc po prostu siedział. Poczuł mrowienie, poczuł ciepło. Był to zupełnie inny rodzaj temperatury niż ten, którym został potraktowany. Po jego poparzeniach szybko nie został nawet ślad, więc nie było nad czym rozpaczać. Poeta ubrał się znowu w cały strój z blachy i podziękował serdecznie Elrondowi za okazaną pomoc. Skinął również Patty i Themo, którzy akurat wtedy byli przy nim.
- Pozwól, że nie będę jeszcze płacił ani odwdzięczał się za pomoc, gdyż przed nami daleka droga. Uważam, że będzie jeszcze czas, by dług spłacić, albo go zdecydowanie powiększyć. Rozliczymy się jakoś na koniec? - powiedział nieco żartobliwie, ale przecież całkiem serio. Nie wiadomo co się jeszcze może stać, czy to przeżyją. Nie wiedział też, czy Elrond oczekiwał jakiejś poważnej sumy pieniędzy, czy może czegoś innego. Albo niczego, bo i tak przecież mogło się zdarzyć.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #270 dnia: 11 Czerwiec 2014, 23:53:08 »
- Pobieram co laska. Nie musi być teraz - odpowiedział krótko. Był zmęczony. Ból pozostał nadal. Ból w umyśle. Jeden z najgorszych bo niemożliwy do wyleczenia. Postanowił odpocząć na wozie.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #271 dnia: 12 Czerwiec 2014, 00:02:57 »
- Co rozumiesz przez stwierdzenie, że pobierasz "co laska"? Bo wiesz, nie wiem czego mam się spodziewać...

//Polskie znaki diakrytyczne są naprawdę ważne... :)

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #272 dnia: 12 Czerwiec 2014, 00:05:59 »
- ÂŁaska, ÂŁaska. Nie laska. Już jeden elf mnie od dziadków wyzywał. Kostur mam, więcej kijów nie potrzebuje - powiedział, starając się zręcznie ominąć gafę.

// Nie po 6h nauki z przerwami :P

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #273 dnia: 12 Czerwiec 2014, 00:08:14 »
- Wybacz, jakoś tak ze snu mnie wyrwali, potem nieco poparzyli, mogłem nie dosłyszeć.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #274 dnia: 12 Czerwiec 2014, 01:05:03 »
//Wszyscy, którzy używali telekinezy do przenoszenia ciał. Jak?
Funkcja - Zasięg telekinezy oraz czarów ofensywnych miotanych wynosi 20 metrów. Możesz raz na post pchnąć przeciwnikiem lub sprowadzić do stanu spoczynku obiekt do 90 kilogramów na odległość 2,5 metra. Możesz raz na post podciągnąć przeciwnika lub sprowadzić do stanu spoczynku obiekt do 90 kilogramów z odległości 2,5 metra. Możesz unieść przeciwnika do 90 kilogramów metr nad ziemię dusząc go telekinetycznym uściskiem, wykonując tą czynność nie możesz wykonać żadnej innej akcji ani używać zaklęcia długotrwałego. Duszony przeciwnik nie może mówić i zostaje obezwładniony na następny post z walką, o ile nie zastosuje kontrataku za pomocą teleportacji lub telekinezy i jej wyższych form. Waga unoszonych telekinezą przedmiotów nie może przekraczać 3kg. Możesz rozbijać przedmioty np. drzwi, wazony, okna, barykady, których wytrzymałość nie przekracza 6 punktów.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #275 dnia: 12 Czerwiec 2014, 04:46:17 »
//Mogę unieść przeciwnika metr nad ziemię, więc robię to i łapię w ręce. Nie muszę przecież od razu ich dusić. A wszędzie pisałem, że telekinezą podnoszę ciało, nie przenoszę, bo to robię już fizycznie.
« Ostatnia zmiana: 12 Czerwiec 2014, 04:53:21 wysłana przez Nif »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #276 dnia: 12 Czerwiec 2014, 08:04:24 »
- Tym elfem Elrondzie byłem ja. Dopiero jak się dowiedziałem, że zostałeś ożywiony w ciele człowieka zrozumiałem z kim mam do czynienia, ale jako starszy ode mnie chciałbym móc nazywać Ciebie dziadkiem. Nathaniel rzekłszy to usiadł na wóz w czekaniu, aż wszyscy się zbiorą do przysłowiowej kupy.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #277 dnia: 12 Czerwiec 2014, 10:56:07 »
//Mogę unieść przeciwnika metr nad ziemię, więc robię to i łapię w ręce. Nie muszę przecież od razu ich dusić. A wszędzie pisałem, że telekinezą podnoszę ciało, nie przenoszę, bo to robię już fizycznie.

//Nie czytasz opisu ze zrozumieniem.
Waga unoszonych telekinezą przedmiotów nie może przekraczać 3kg.
//To do czego się odnosisz to specjalny atak telekinezy, mag zbiera wtedy w sobie moc unosi cięższego przeciwnika i dusi go. Nie możesz tego użyć do przenoszenia osób/przedmiotów. Bo jest to jednorazowy atak, który wygląda tak a nie inaczej jak opisano w treści funkcji umiejętności telekinezy.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #278 dnia: 12 Czerwiec 2014, 13:59:38 »
//przecież to bez sensu, mogę kogoś podnieść, żeby go dusić, ale podnieść, żeby podnieść już nie? To absurd. Ale oczywiście masz rację, podnosiłem ich rękoma.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #279 dnia: 12 Czerwiec 2014, 14:08:19 »
- Elfy nie mają w swoim słowniku słowa "dziadek". Przecież my się nie starzejemy... - wzruszył ramionami.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #279 dnia: 12 Czerwiec 2014, 14:08:19 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything