Tereny Valfden > Dział Wypraw
Liga cieni - cmentarz
Canis:
--- Cytat: Samir w 16 Czerwiec 2014, 15:25:59 ---//Skoro myśliwy wspomniał o jakiejś łatwopalnej cieczy, uznałem, że jest ona gdzieś tutaj dostępna - dużo cieczy, rozbitego sprzętu alchemicznego... Mój błąd, że tego nie opisałem.
--- Koniec cytatu ---
//Myśliwy wspomniał że trzeba by taki znaleźć. dotarłeś do pomieszczenia gdzie są jakieś wywary, jednak nie znasz opisów tych wywarów by uznać, czy są łatwopalną cieczą czy też nie. Powinieneś sprawdzić kolejno widziane tutaj wywary i trunki poprzez sprawdzenie zapachu itd...
Badając wywary rzeczywiście znalazłeś mocny alkohol wysoko procentowy. było tego dosyć sporo całe 0,3 litra. Wiedziałeś, ze wystarczy oblać materiał tym i wzniecić iskrę by zapłonęło płótno i drewno. było to prostym sposobem dla zrobienia pochodni. Udało się.
Rozświetlając pomieszczenie pochodnią zauważyłeś, że jest to swoisty składzik bądź magazyn. Przy jednej ze ścian stały stoły, a na nich poustawiane różne wywary częściowo odparowane w wyniku biegnących lat i pogorszonej szczelności korków. Po drugiej stronie jednak stały 3 ogromne kufry podpisane w nieznanym ci języku. zorientowałeś się, ze są wykonane ze zmurszałego drewna, a kłódki z mosiądzu.
Po przeciwległej stronie pomieszczenia były również drzwi. W całym pomieszczeniu unosił się potworny odór zgnilizny...
Samir:
Samir podszedł do pierwszego z brzegu kufra i spróbował go otworzyć. Wpierw odłożył na bok pochodnię, wyszukując suche miejsce, w które położył łuczywo, a potem szarpnął za wieko. Drewno było zmurszałe, a choć skrzynia była duża, maurenowi mogło udać się ją otworzyć. W razie czego mógł użyć miecza lub katany do zniszczenia kłódki, w końcu mithril lub specyficzna stal zakrzywionego ostrza powinny dać sobie radę z mosiądzem.
Canis:
Szarpiąc ręką niczego nie byłeś w stanie otworzyć.
Samir:
Samir wstał i dobywszy katany, ciął zamaszyście prosto w kłódkę. Jak to nie zadziała, po prostu pójdzie dalej.
Canis:
Uderzeniem uszkodziłeś zamknięcie, które pod wpływem podcięcia i wbicia się ostrza zwyczajnie wyskoczyło, dając możliwość otwarcia kufra.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej