Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Raz kozie mgle

<< < (103/149) > >>

Patty:
- Nie wiem, czy jest wiele do opowiedzenia. Przed Valfden żyłam raczej poza prawem, z początku jako banitka w młodzieżowej bandzie, potem zaciągnęłam się na statek piracki, o czym już wiesz. Imałam się różnych zajęć, ale żadne z nich nie jest już raczej warte wspominania. Na Valfden byłam w kilku organizacjach: z początku, wiedziona własną przeszłością, odnalazłam krwawe kruki i dołączyłam do nich, ale szybko zdałam sobie sprawę, że to nie jest dla mnie, zresztą chciałam odciąć się od mojej "nieprawej" przeszlości. Potem zaliczyłam krótki epizod w bractwie świtu, ale po zniknięciu Meba zakon upadł - wtedy, co wielu dziwiło, dołączyłam do Gildii magów, przewodzonej wtedy przez Gordiana. Po jego śmierci z kolei znowu wróciłam do bractwa i tak już mi zostało.

Nawaar:
- Dobrze Salazarze. Powiedział elf i wyciągnął łuk z sajdaka jaki i żelazną strzałę z kołczanu, którą trzymał w pogotowiu. Teraz czekał, aż jaszczur odczyta jakieś dziwne znaki i da znać, że znaleźli dane pomieszczenie. Jako, że Nathaniel i tak nie znał języka tego dziwnego ludu to postanowił chociaż się rozglądać dookoła.

Anette Du'Monteau:
Anette ruszyła sama wcześniej rzuciwszy okiem na rycinę. Nie potrzebowała ciągłej opieki tak jak obstawał przy tym jej brat, którym zresztą niegdyś sama się zajmowała. Dziewczyna rozglądała się bacznie na wszystkie boki i wolnym krokiem przemieszczała się po chramie.

Lucas Paladin:
- W takim razie już wiem, skąd w Tobie tyle talentów. Potrafisz walczyć, czarować, jesteś zwinna, silna. Dużo przeszłaś i z tego, co widzę, chyba wyszło Ci to na dobre? - Lucas nie krył wrażenia z umiejętności bitewnych Patty, wszak mogła dużo jeszcze pokazać. - Powiedz mi, jeśli to nie drażliwy temat dla Ciebie. Jak to jest z mężczyznami? Miałaś kogoś, w trakcie Twojego barwnego życia?

Patty:
- Częściej chyba spotykałam się z kobietami - uśmiechnęłam się kącikiem ust - Ale nie było w moim życiu nikogo wartego uwagi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej