Tereny Valfden > Dział Wypraw

Jak konie w galopie

<< < (8/17) > >>

Funeris Venatio:
Rozmów nie było słychać, ktoś tam tylko klął. Trudno było określić ilu znajduje się tam mężczyzn, na pewno jeden. Nie było też wiele widać. Gdzieś niedaleko płynął wartki strumień, który było wyraźnie słychać. Z tamtej strony też można było mieć wrażenie, że ktoś potwornie klął. Wszyscy przeklinają, ten świat się stacza...

//Siedzisz między obozowiskiem z nieznaną Ci ilością osób a strumieniem, który słyszysz, jest on 73 metry dalej. W tej chwili nikt Cię nie widzi, ani nie słyszy.

Kuhin Acker:
Kuhin postanowił najpierw sprawdzić, któż to tak strasznie klnął przy tym strumieniu. Możliwe było bowiem, że jest to jeden z bandytów, którzy napadli na wóz. Nie należało zostawiać sobie żadnych przeciwników za plecami. Udał się więc w tamtym kierunku, cały czas wybierając taką drogę, aby spowodować jak najmniej hałasu. Gdy dotarł do strumienia, zobaczył jakąś sylwetkę. Położył się na ziemi i próbował ocenić, czy jest to przyjaciel czy wróg.

Funeris Venatio:
Człowiek nad strumieniem obmywał twarz w wodzie. Lewą rękę miał przewiązaną jakąś szmatą, którą mocno przesiąkła krwią. Klął niemiłosiernie, ciągle zaglądał pod prowizoryczny opatrunek. Zdjął go wreszcie, wypłukał w świeżej wodzie i znowu obwiązał ranę na ręce. Nagle, spłoszony, chwycił za miecz znajdujący się nieopodal i skierował go w stronę rekruta.

- Wyłaź, widzę Cię! Wyłaź! - Mówił stanowczo, kierując słowa prosto do Ciebie.

//Znajdujesz się 11 metrów od niego w linii prostej.

Kuhin Acker:
Cóż... skoro Kuhin został zauważony to nie miał po co się kryć. Wyszedł z krzaków i stanął na przeciw mężczyzny. Również wyciągnął swój kiścień. -Co ci się stało w rękę? - Wciąż nie był pewien, czy mężczyzna jest bandytą. Jednak wszystkie znaki na razie na to wskazują.

Funeris Venatio:
- Zostaliśmy zaatakowani, uciekałem w las. Trafili mnie w rękę, więc mocno krwawię. Nie jesteś jednym z nich, mam nadzieję? - Człowiek opuścił nieco miecz, przyglądając się wyraźnie rekrutowi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej