Tereny Valfden > Dział Wypraw

Kill dem oll!

<< < (15/108) > >>

Nawaar:
Krasnoludowi czas przejazdu minął dość szybko. Mógł dokładnie rozejrzeć się na okoliczne tereny, co by nikt ich nie zaatakował od tak zwanego tylca. Oczywiście czasami kukał na Devristusa, a czasami na Gorna, ale powoli wszystko to przestawało go obchodzić, więc gdy dojechali do karczmy. Kharim pierwszy zszedł z kuca i przywiązał go do specjalnej barierki, a nie czekając na innych postanowił wejść do środka, przed drzwiami się zatrzymał i rzekł, żeby wargi i język rozruszać. - Wchodzicie, czy będziecie tak stać i patrzeć na budynek?. Następnie roztworzył drzwi speluny, które zaskrzypiały i usiadł, przy jednym ze stolików czekając na resztę kompani.

Devristus Morii:
Do karczmy wszedł również Devristus, który podszedł do stolika przy którym siedział krasnolud.
Zauważyłem, że podczas jazdy tutaj często na mnie spoglądałeś. Podoba Ci się elfia uroda?
Po czym rozejrzał się po karczmie i szukał....

Nawaar:
- Widzę, że znacie się na żartach. Krasnolud ściągnął hełm i położył go na stole. - Patrzałem się na Ciebie, bo nie wyglądasz mi na zwykłego elfa. Masz w sobie coś potężnego i ja to czuję, czym Ty właściwie jesteś?. Czyżby intuicja krasnoluda zaczęła działać, chyba tak, lecz nie chciał urazić swoim pytaniem maga. W sumie nawet nie musiał mu odpowiadać.

Devristus Morii:
Jestem magiem i elfiem, więc pytanie czym jestem było nie na miejscu. Potężną w sobie mam magię, którą zapewne wyczuwasz poprzez nabyte w Bractwie umiejętności, więc mnie to nie dziwi. Rozumiesz wieloletnie praktyki i studiowanie ksiąg magicznych oraz perfekcyjna kontrola nad energią magiczną uczyniły mnie potężnym

Nawaar:
- Wszystko dokładnie rozumiem. A jednak wyczuwam pomiędzy Tobą, a Aragornem dużą, nie ogromną różnice w waszych mocach. Widocznie musiałeś nabyć jej więcej, albo posiadasz większą wiedzę od niego, co nie zmienia faktu, że twoja moc może okazać się bezcenna, albo zgubna dla nas w nadchodzącym zadaniu. Dlatego, też na Ciebie spoglądałem, przez większość czasu. Chyba nie masz mi tego za złe?.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej