Tereny Valfden > Dział Wypraw
Kill dem oll!
Hagmar:
- Pamiętacie tę beczkę z wozu? Wciągnęliśmy ją. 20kg prochu. Rozpieprzy drzwi i kawałek ściany.
- Odsapnijcie, Yarpen zajmij się beczką. Ma ktoś wodę?
Funeris Venatio:
Funeris usiadł na kawałku pniaka, który służył pewnie kiedyś jako stojak pod coś. Miecz przeczyścił, schował do pochwy. Wreszcie odsapnął. Natłok myśli wypełniał mu czaszkę. Wiele w życiu przeżył, lecz tyle jednego dnia jeszcze nie. Jeszcze nie zaczęło do niego dochodzić co się stało tutaj, na tym placu. Był zmęczony, ale na szczęście nie ranny. Zdjął na moment hełm, rozmasował kark. Modlił się, obiecywał, pamiętał...
Nawaar:
- Macie szczęście młodziki, że wziąłem wszystko, co potrzeba. Gdy pancerz został zdjęty krasnolud rozejrzał, po ciele mógł jeszcze trochę soli wsypać tak dla zabawy, lecz tego nie zrobił. Wziął ostatki wody i przemył tą ranę mocną ją czyszcząc. Następnie wyjął zawinięte bandaże, które miał przy pasie i dokładnie obwinął ciało człowieka, a następnie odpiął ostatnią miksturę i podał ją rycerzowi. - Pij!. Ostatnia jaką mam żeśta mi wszystkie wychlali. Następnie wrócił się do ciała dracona, którego zabił i wyjął ze zwłok dwuręczny miecz z czarnej rudy. - W zamian za to, że Ci pomogłem i nie będziesz musiał mi odkupować miksturek poniesiesz za mnie ten miecz, a na końcu wyprawy oddasz mi go. Zrozumiano. Powiedział poważnym tonem.
Nazwa broni: uszkodzony Oburęczny miecz z czarnej rudy
Rodzaj: miecz
Typ: oburęczny
Ostrość: 35
Wytrzymałość: 40
Opis: Wykuty z 1,42kg czarnej rudy o zasięgu 1,4 metra.
// Używam umki medyk
Tracę mała miksturkę leczniczą, a Gron weźmie miecz oburęczny z czarnej rudy.
Funeris Venatio:
Kharim, nie dręcz go. Absentem, qui rodit amicum, qui non defendit alio culpante, solutos qui capiat risus hominum famamque dicacis, fingere qui non visa potest, commissa tacere qui nequit, hic niger est, hunc tu, caveto, pamiętasz? - wyrecytował z pamięci Poeta.
- Jest ranny, a jeszcze każesz mu targać swój wielgachny miecz, który będzie mu teraz tylko zawadzał. Jak on będzie z tym walczył, na miłość Zartata?
Hagmar:
//Ten jest zniszczony. Poprawne staty i tak dam na koniec
- ÂŻałuje że nie narobiłem ich więcej jak obozowaliśmy. Składniki rosły tuż obok... Co to znaczy Funerisie?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej