Autor Wątek: Kill dem oll!  (Przeczytany 30049 razy)

Description:

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

Odp: Kill dem oll!
« Odpowiedź #360 dnia: 27 Maj 2014, 19:29:51 »
Funeris podniósł tylko jeden jednoręczny miecz z czarnej rudy. Dokładnie taki, jaki dzierżył podczas walk w czasie tej wyprawy. Jedną różnicą było to, że ten konkretny należało doprowadzić do stanu używalności. Przewiesił go sobie przez plecy. Tam mu nie będzie przeszkadzał podczas dalszej wędrówki.
Miecz dwuręczny z tego samego materiału go nie interesował - nie ma ambicji walczyć takim. Sprawa ze zbroją była taka, że nie miał gdzie jej załadować przez doprowadzeniem do stanu używalności, a teraz nie założy przecież takiej, która po prostu nie będzie na niego pasować. Musi ją zostawić na miejscu.
- Kharimie, nie mam jak wziąć oręża dla Ciebie. Nie mogę paradować obwieszony niepotrzebnym sprzętem, gdy przyjdzie nam stoczyć jeszcze niejedną walkę w tej warowni. Przykro mi.

//Podnoszę jednoręczny miecz z czarnej rudy, który przewieszam przez plecy. Uszkodzony, więc nie używam.
Nazwa broni: Uszkodzony Jednoręczny miecz z czarnej rudy
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 35
Wytrzymałość: 40
Opis: Wykuty z 1,42kg czarnej rudy o zasięgu 0,9 metra.

- Co robimy dalej? - to pytanie skierowane było już do Aragorna.
« Ostatnia zmiana: 27 Maj 2014, 19:38:46 wysłana przez Funeris Venatio »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #361 dnia: 27 Maj 2014, 19:33:11 »
- No dobra. Krasnolud wywalił jeden pistolet za pasa i wziął jednoręczny miecz z czarnej rudy. Niestety uszkodzony. - Gorn. Weźmiesz dla mnie dwuręczny miecz?. Gorn nie ważne zadowolę się jednym. Następnie stanął obok Aragorna.

// Wywalam pistolet z pasa, a biorę miecz jednoręczny.

Nazwa broni: Uszkodzony Jednoręczny miecz z czarnej rudy
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 35
Wytrzymałość: 40
Opis: Wykuty z 1,42kg czarnej rudy o zasięgu 0,9 metra.
« Ostatnia zmiana: 27 Maj 2014, 19:38:12 wysłana przez Kharim Kazama aep Gorem »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #361 dnia: 27 Maj 2014, 19:33:11 »

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #362 dnia: 27 Maj 2014, 19:52:30 »
//Masz 4 sloty przy pasie Kharim  ;p http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ekwipowanie_przedmiot%C3%B3w#Krasnolud

- Heh. Nakurwiamy dalej a co inne... Nie dokończył, ze stołbu oddalonego o jakieś 50 metrów wybiegło 40 ludzi. Yarpen i dwa pozostałe krasnoludy wypaliły z muszkietów kładąc 3 wojowników.
- Trzymać kurwa szyk! Dracon skupił w sobie całą magiczną moc jaką posiadał, wyciągnął przed siebie lewą rękę i celując w pędzącą falę krzyknął: - Upiltu! Upiltu! Upiltu! Upiltu! Upiltu! Upiltu! Upiltu! Za każdym razem wybuch mrocznej energii rozrywał bądź ciężko ranił członków komanda i tworzył spore dziury w ziemi. Mimo to fala pędziła dalej.

21x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Wojownik_Zgromadzenia

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #363 dnia: 27 Maj 2014, 20:01:31 »
Ruszyli na nich ławą. Co prawda Kharim mógł się zaraz wybić z szeregu i zacząć cudować, ale poza tym to wszyscy zachowali się w miarę tak, jak można tego było się po nich spodziewać. Gorn stał po lewej stronie Poety, gdy zbrojni wybiegli z budynku stołbu.
Pierwszego dopadł tego, który miał ślady po ospie na twarzy. Smagła twarz, przekrwione oczy.
Nic mnie... Dostał na odlew tarczą, która jeszcze bardziej zeszpeciła mu niezbyt piękną twarz.
już, kurwa... Poprawił szybko szpicem dolnej części, wbijając ją w podbródek wojownika. W międzyczasie sparował w ostatniej chwili atak drugiego, który pojawił się po prawej.
nie... Odbił następny sztych, tym razem pewniej. Wiedział, że za plecami ma trupa, którego miejsce zajął Gorn, który przez moment powinien mu ubezpieczać tyłek.
powstrzyma! Głowa wojownika uderzyła mocno o bruk razem z resztą ciała, gdy ten chciał się zastawić przez potężnym ciosem Funerisa w jego twarz. Miecz z czarnej rudy wepchnął oręż tamtego wgłąb jego czaszki.

19x Wojownik Zgromadzenia

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #364 dnia: 27 Maj 2014, 20:08:01 »
Kharim wstał w miejscu i zaczął czarować, a nie cudować. Skupił w sobie moc magiczną i powiedział inkantację pocisku esencji. - Izeshar!. W dłoni krasnoluda pojawiła się kula energii, która powędrowała, przy użyciu telekinezy trafiając bezbłędnie w głowę wojownika spopielając ją. - Aragorn, chcesz się jeszcze bardziej zabawić?. Rzucił pytaniem do czarnego. Rycerz ponownie skupił swoją moc i naprowadził dłonią na dracona wypowiadając inkantację łaski mocy. - Anosh!. Energia wyleciała w z dłoni świętego w stronę Aragorna napełniając go mocą magiczną, która powoli wzbierała się w jego cielsku. - Słuchaj za chwilę będziesz miał, tyle mocy, że mógłbyś roznieść ten cały fort w pizdu!. Krzyknął i czekał na ruch przeciwnika.

// Aragorn łaska mocy puls 3 inkantację w następnym poście.

18x Wojownik Zgromadzenia

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #365 dnia: 27 Maj 2014, 20:11:13 »
Gorn który miał pozycję po lewej stronie Funerisa wyjął młot. Jego najbliższy przeciwnik miał dziwną szramę na twarzy, była to blizna która przecinała policzek aż do czoła. Gorn który sam miał blizny przy oczach i innych częściach głowy przygotował się. Najbliższy wojownik ruszył w szarży, kiedy skrócił dystans,zaczął atakować. Gorn blokował i unikał ciosów, jednak nie łamał szyku ponieważ nie chciał aby jego sojusznik który stał obok nie mógł być zaatakowany z bogu. Wojownik wyprowadził cios w głowę gorna, ten jednak zblokował broń przeciwnika tak aby jego miecz wylądował w strategicznym dla gorna miejscu. W końcu przeszedł do ataku. Najpierw solidny cios w brzuch zbrojnego zgromadzenia, a po nim nastąpił solidny cios w głowę od góry do dołu który wyeliminował wroga z walki. Przygotował się gdyż drugi przeciwnik zaczął atakować. Najpierw unikał ciosów, potem blokował, na końcu odbił cios przeciwnika, którego miecz opadł ostrzem w stronę ziemi. Potężnym ciosem w wrogową twarz gorn zakończył błahe formalności, z jego przeciwnikiem.

16x Wojownik Zgromadzenia

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #366 dnia: 27 Maj 2014, 20:22:52 »
//A do finiszerów masz?

Dracon poczuł przypływ mocy. Ogromny wręcz. Zebrał w sobie moc krzycząc: - Heshar anash grishil! Heshar anash grishil! Heshar anash grishil! Trzy razy cisnął płomieniem w grupkę wrogów dosłownie ich stapiając.

10x

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #367 dnia: 27 Maj 2014, 20:29:24 »
Funeris właśnie zamachnął się na wojownika zgromadzenia, gdy ten dosłownie roztopił mu się przed mieczem. Nie bardzo rozumiał, lecz nie czas było teraz na rozumienie czegokolwiek. Po prostu zaatakował następnego. Sztych, parada, cięcie, blok. Ten był nadzwyczaj wręcz mocny, parował zaciekle ciosy, wyprowadzał swoje. Tarcza Poety otrzymała mocne grzmotnięcie z boku, ręka zabolała. Funeris poczuł, że jeżeli nie przełamie tamtego, to cały wysiłek może pójść na marne. Przerąbał się wręcz przez jego bloki, łamiąc mu miecz w pół. Formalnością było więc było przedziurawienie mu brzucha, by każda możliwa wnętrzność wojownika stała się zewnętrznością.

9x wojownik zgromadzenia

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #368 dnia: 27 Maj 2014, 20:30:59 »
// No rejczel mistrzuniu. :P

Kharim dalej czarował swoje i znów użył pocisku esencji skupiając swoją moc magiczną wypowiedział. - Izeshar!. W dłoni mściciela znów zawitała kula bladej energii, która przy użyciu telekinezy poleciała w ostatki już wojowników zgromadzenia trafiając jednego w głowę i zabijając na miejscu. - Fajne cudeńka umiem, co nie?. Może teraz chcesz zabić kilku naraz nie męcząc się wcale. Kharim zadał właściwie pytanie retoryczne, po czym znów wyciągnął dłoń w kierunku dracona i wypowiedział inkantację łaski siły. -Grashiz!. Ponownie energia magiczna wyleciała w stronę Aragona napełniając go dodatkową siłą w walce. W tym czasie, kiedy zaklęcie wypełniało dracona dało się zauważyć, że momentalnie jakby urósł mięśnie nabrały na sile i dopiero teraz wyglądał strasznie.

8x Wojownik zgromadzenia
// Aktywny czar na Aragornie łaska siły- puls 3 finiszery.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #369 dnia: 27 Maj 2014, 20:42:14 »
- Waaagh! Ryknął przerąbując się przez wrogów niczym kosa przez łany zboża. Trzech pierwszych zarąbał bez wysiłku. Paskudnie ich raniąc, ręce, nogi i flaki były wszędzie. Coś plasnęło mu pod butem, to jeszcze ciepłe żelazo z roztopionej kolczugi jakiegoś biedaka. Dracon zaatakował piruetem rozrąbując przy tym kolejnych 3 przeciwników.

//Pozostali 2 uciekają do stołbu.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #370 dnia: 27 Maj 2014, 20:44:25 »
Gorn zaczął gonić przeciwników, po chwili dogonił ich. Wróg z którym walczył był dobry, ale nie lepszy. Najpierw seria ciosów od gorna i zbrojnego wojownika, po każdym ciosie blokowali cały czas, dosłownie bez przerwy. Obaj bez wytchnienia zażarcie walczyli na śmierć i życie. Wiadome było że jeden zginie jeden zostanie. Wojownik jednak stał się nie dokładny, gorn wykonał znakomity unik i następujące po nim salto za przeciwnika. Mocnym ciosem w tył głowy obalił swojego przeciwnika na ziemię. I dokończył swoją walkę solidnym uderzeniem młota w głowę wroga. Teraz nastąpiła walka z drugim z zgromadzenia. Ostra walka wypełniona unikami, paradami, kontrami, aż trudno to opisać. Obaj nie odpuszczali, miecz członka zgromadzenia świsnął w powietrzu, jednak szybki unik pokrzyżował jego   
plany. Powalił przeciwnika silnym uderzeniem w podbródek, zakończył życie przeciwnika dobijając go potężnym ciosem w twarz, wróg został pokonany.

0x Wojownik zgromadzenia

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #371 dnia: 27 Maj 2014, 20:47:22 »
Gdy Gorn wszystkich zabił krasnolud postanowił chwilę odsapnąć. - I, jak Aragorn podobało się?. Powiedział z uśmiechem na ustach, przy podniesionej przyłbicy.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #372 dnia: 27 Maj 2014, 20:49:47 »
Jendak wojownik uniknął ciosu Gorna, wytrącił mu broń i ciął przez klatkę piersiową po czym uciekł do wnętrza zamku.

//Rana cięta na 6cm i głęboka na 1cm. Masz zniszczony napierśnik

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #373 dnia: 27 Maj 2014, 20:53:53 »
- Medyk! Medyk!
Funeris podbiegł do Gorna i chwycił go pod ramiona. Nie widział jeszcze co mu się stało, oględzin dokona ktoś wprawiony.

//Kharim, trzeba było tak zmodyfikować post, żeby zabić tego drugiego, skoro już Gorn najpierw walczył z jednym. Trzeba sobie pomagać, no...

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #374 dnia: 27 Maj 2014, 20:57:10 »
- Sam się tym zajmę. Gorn wyrwał się z pod rąk Funerisa, odciął fragment stroju Wojownika zgromadzenia odpowiednim wymiarom , czyli 6cm. Potem ściągnął napierśnik umieścił odpowiednio prowizoryczny opatrunek na ranę. Założył z powrotem napierśnik i rzekł.- Trzeba to zamienić na coś bardziej przydatnego.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #375 dnia: 27 Maj 2014, 20:57:14 »
- Idę, już idę. Powiedział od tak po prostu. - Zdejmij mu ten pancerz i zobaczymy jak oberwał.

// Skąd miałem wiedzieć, że Aragorn go zrani. Co ja jasnowidz? ;p.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #376 dnia: 27 Maj 2014, 21:00:03 »
- Zabarykadowali się kurwa. Ktoś liczył ilu ubiliśmy? Spytał Yarpen trzymając nisko niemal katowski topór. Wszyscy byli zmęczeni.
- Kharim! To było zajebiste. Jak to się nazywa? Gorn do kurwy! Przemyj tę rane najpierw

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #377 dnia: 27 Maj 2014, 21:04:56 »
- Odpowiednio, co na tobie użyłem łaska mocy i łaska siły. Wiem widziałem jak się świetnie bawisz. Powiedział odwracając się do dracona. - Zabiliśmy ich około czterdziestu plus te dwa bydlaki. Następnie poszedł szukać swojego pistoletu i szczęśliwym trafem mu się udało, ani nie został poważniej uszkodzony, ani zniszczony czarem Aragorna.

// Zabieram ten pistolet, który upuściłem :P

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #378 dnia: 27 Maj 2014, 21:06:10 »
- Gorn, nie pierdol, zdejmuj. Mściciel się Tobą zajmie.
Yarpen zbryzgany posoką wyglądał okropnie, przerażająco okropnie.
- Sztuk? Ni chuja nie liczyłem. Ale uciekł jeden i zamknął za sobą te podkute drzwi. Przerąbać to będzie ze dwie godziny, lekko licząc. - ocenił, przyglądając się krytycznie.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #379 dnia: 27 Maj 2014, 21:08:09 »
- Niech ci będzie. I gorn spokojnie dał się podreperować mścicielowi.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #379 dnia: 27 Maj 2014, 21:08:09 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything