Tereny Valfden > Dział Wypraw

Tańczący z krasnalem II

<< < (27/28) > >>

TheMo:
I znów stała procedura z otwieraniem skrzypiących drzwi.
-Chciałbym pana poinformować, że zakończyłem moje zadanie. Jeśli chodzi o moje odkrycia to zostaje tylko ten tunel. Mam przekazać coś komisarzowi w swoim raporcie?

Canis:
- Wyniki swojego śledztwa, myślę, że nic innego nie potrzebuje. Jeżeli będzie czegoś potrzebował, to osobiście z nim porozmawiam i uzupełnię braki.

TheMo:
-A więc dziękuję za pomoc i życzę miłej pracy. Do widzenia.
Ukłonił się na pożegnanie i wyszedł z gabinetu. Po wyjściu z baraku udał się do prowizorycznej stajni. Tam z trudem oporządził swojego konia i wgramolił się na niego. Zdrową rękę oplótł lejce wokół nadgarstka chorej i ruszył w drogę. Opuścił teren kopalni i pognał gościńcem do miasta.

Canis:
Podróż trwała dłuuugo niemiłosiernie, lecz czas przy słońcu oraz korzystnych warunków mijał w miarę przyjemnie. obolała dłoń była jedynie dokuczliwa.

Dotarłeś do Atusel, gdzie pod posterunkiem straży górniczej przywitał ciebie Georg Hertling.
- Witaj, co ci się stało w łapę? Oczekuję raportu.

Powiedział do ciebie oczekując całego sprawozdania, głównie dotyczącego śledztwa, co odkryłeś w sprawie itd.

//Skonfrontuj swoją wypowiedź z pierwszym postem Georga, w którym wyjaśniał ci co masz dokładnie zrobić... oraz uwzględnij dodatkowe rzeczy, które się wydarzyły.

TheMo:
-A więc tak: Udało mi się ustalić, że Leszek dostał nagłej przemiany tuż przed wybuchem strajku i mało prawdopodobne by było to z przyczyn naturalnych. Nikt niepożądany nie dostał się na teren kopalni, przynajmniej nie zauważono go. Na poziomie, na którym pracował odnalazłem tunel prowadzący na powierzchnie. Chcąc go zbadać napotkałem trablina, więc musiałem się wycofać. Potem razem ze strażnikami wyszliśmy na zewnątrz poszukać wejścia. Znaleźliśmy tam dwa trabliny i dwa gremliny strzegące wejścia. Udało nam się je pokonać. Mieli ze sobą płachtę przykrywającą wejście. Z tunelu wyskoczyły kolejne dwa. I tam jeden z nich próbował zjeść mi dłoń. Efekty widać. Przy tym tunelu trop się urwał. Ze względu na mój stan musiałem zakończyć śledztwo. Moje wyniki to jedynie ten tunel, który jest dziełem na pewno osób trzecich. I na koniec, przydałyby mi się jakieś mikstury.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej