Tereny Valfden > Dział Wypraw
Tańczący z krasnalem II
TheMo:
//Mogę opisać postawę strażników? Czy oddać to tobie? Bo niby jestem ze strażnikami, ale nie opisałeś jak oni się zachowali.
Canis:
//Są, ale nie opisujesz ich działań. Tym zajmę się ja. Walcz.
TheMo:
Wyciągnął swój miecz. Czekał aż gremliny puszczą salwe z proc. Tak też zrobiły. Na szczęście jemu się nie oberwało. Ruszył na jednego trablina zostawiając drugiego strażnikom. Miał przewagę, gdyż jego ostrze było dłuższe niż pazury trablina. Musiał uważać tylko na wyskoki. Przejął inicjatywę w ataku. Ciął płasko mieczem celując w tułów. Trablin uniknął tego ataku odskakując do tyłu. Themo zmienił pozycję miecza i szykował się do pchnięcia. połączył cios z szarżą. Z pełnym impetem zaatakował przeciwnika, który wykonał jakiś unik. Skończyło się na ranie w boku, zamiast przebiciu klatki piersiowej. Wojownik wykorzystał to osłabienie i ponownie ciał płasko trzymając wroga na odległość. Trablin trzymając się za ranę nie zdążył się zasłonić. Zyskał on głębokie przecięcie na piersi. Pochylił się do przodu. Themo naskoczył na niego z mieczem wbijając go w odsłonięte plecy. Mały stworek padł nieżywy.
1 x Trablin
2 x gremlin
Canis:
W tym czasie drugi trablin skoczył na ciebie, zaś czwórka strażników pobiegła na gremliny chowając się za tarczami i odbijając pociski.
TheMo:
Klnąc pod nosem przewrócił się na plecy by pozbyć się intruza na plecach. Trablin zeskoczył tuż przed zderzeniem z ziemią. Themo przeturlał się by uniknąć ataku. Będąc w odpowiedniej odległości szybko wstał i przyjął postawę podstawę obronną. Przeciwnik ruszył na niego. Wojownik postanowił przyjąć tą taktykę co ostatnio. Nie pierdoląc się rozpoczął serię cięć zmuszając przeciwnika do ciągłych uników i blokad. Skończyło się to dla niego tylko zadrapaniami na rękach. Trablin skoczył za Themo i próbował odpowiedzieć atakiem. Wojownik w porę się odwrócił i uprzedził stwora. Rozciął jego udo. Przeciwnik ze względu na ranę musiał przerzucić ciężar ciała na jedną nogę, co ograniczyło jego ruchliwość. Themo wykonał cięcie z góry. Zranił tym głowę trablina. W takim stanie nie stanowił wielkiego zagrożenia. Themo postanowił zakończyć to wbijając mu miecz w pierś.
0 x Trablin
2 x gremlin
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej