Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zadanie szkoleniowe Funerisa Venatio

(1/2) > >>

Funeris Venatio:
Respev pogrzebał trochę w papierach, które miał niezbyt równo poukładane na stole szukając czegoś odpowiedniego dla tego nowego przybyłego człowieka imieniem Funeris.
- Stań tam - wskazał bliżej niezidentyfikowane miejsce obok siebie, kilka metrów dalej zaraz do Ciebie podejdę, albo kogoś podeślę. Okaże się.
Czyli to już. Pierwsza płatna praca w Nowym ÂŚwiecie, jak zwykł już nazywać to całkiem mu się podobające królestwo na wyspie. I prawdopodobnie pierwsza płatna praca od długiego, naprawdę długiego czasu, po której nie będzie musiał przez najbliższy tydzień wstydzić się swojego zapachu.
Ciekawe co dla mnie ma...

Isentor:
//Wrzuć do swojego profilu na forum link do karty postaci. Wtedy pod Twoim avatarem pojawi się tarcza, przez którą w łatwy i szybki sposób będzie można przejść do karty postaci. Ułatwia to wszystkim grę.

- Baczność! Witam na podstawowym obywatelskim szkoleniu bojowym. Jestem Respev, ale tutaj mówi się do mnie Panie. Nauczę Cię jak wykorzystać posiadany potencjał bojowy, każdy go ma nawet mrówka. Masz broń?. Na razie twoje zdanie polega na dotarciu na obszar tamtej zagrody. Ruszaj!

//Zagroda znajduje się 10 metrów od Ciebie.
//Jest ranek, mamy 6:30.

Funeris Venatio:
- Jeżeli za broń uważasz, Panie, coś innego, niż tylko gołe ręce i umysł pod czaszką, to chwilowo nie mam nic - wyciągnął ręce przed siebie okręcając je wokół własnej osi, jakby chciał pokazać, że nie ma nic w środku. Zdążył zauważyć, że krzywo obgryzł paznokieć w prawym kciuku i nieestetycznie on teraz odstaje.
- Przy wejściu sam, Panie, mówiłeś, że broń dostaniemy tutaj, na miejscu.

Isentor:
Respev spokojnym krokiem poszedł za Funerisem w stronę zagrody. Pomyślał w duchu. Nie wygląda mi na wojaka, ale powinien sobie poradzić ze zwykłym zwierzakiem.
- Młody, czeka Cię walka. Gotów żeś?

Tak opisujemy wydarzenia, narracje.

Tak opisujemy myśli.

--- Kod: ---[b]Tak opisujemy myśli.[/b]
--- Koniec kodu ---

- Tak opisujemy wypowiadane słowa, dialog.

--- Kod: ---[i]- Tak opisujemy wypowiadane słowa, dialog.[/i]
--- Koniec kodu ---

//Tak zwracamy się do MG, żeby dopytać o dane rzeczy w związku z wydarzeniami, jego opisem lub walkę.

--- Kod: ---[b]//Tak zwracamy się do MG, żeby dopytać o dane rzeczy w związku z wydarzeniami, jego opisem lub walkę.[/b]
--- Koniec kodu ---

Funeris Venatio:
- Czy ja żem gotów, Panie? - zapytał Funeris z lekkim przekąsem i całkowicie nie skrywaną ironią w głosie. - Nigdy żeś, Panie, nie widział w tej zagrodzie równie gotowego człeka, jako ja.
Arena jak arena - mały placyk, ogrodzony, udeptany... Nic, tylko stawać w szranki. Poeta miał jednak przeczucie, poparte wieloletnim doświadczeniem życiowym, jak sobie na szybko wytłumaczył, że w szranki stawać nie będzie. ÂŻe będzie to raczej potyczka w stylu 'rzucimy Ci jakąś bestię, a ty się broń - albo ją zadźgaj, zanim ona zadźga Ciebie'.

// Pozwolę sobie tak tylko napomknąć... to MUSI być copy-paste? :D
I a propos tego "Poety", to wytłumaczyłem po krótce i na prędko w moim domku, czemu tak się czasem będę określać. Mam nadzieję, że nie przeszkadza.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej