Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test kruka #7

<< < (8/8)

Anette Du'Monteau:
Chwilę minęło nim ujrzałeś w kanałach oświetlony tunel. Prowadził do jakiegoś pomieszczenia co wydawało się nieco nienaturalne w takim miejscu. Mimo pewnych obaw ruszyłeś dalej. W pewnym momencie pod wpływem światła pochodni zauważyłeś zbliżającą się do ciebie postać. Była dość niskiego wzrostu. Gdy stanął przed tobą, dostrzegłeś iż był to goblin. Miał skórzaną kurtę, dziwną czapkę na głowie, a na ramieniu trzymał młot, który wydawał się nieco za duży jak na rozmiary właściciela.
-Hej ty! Ty pewnie być nowy tutaj! Ja być strażnik tego przejścia! Ty musieć przejść mój test! Goblin wydawał się jak najbardziej poważny mówiąc to. Potraktował byś go tak, gdyby nie szaleńczy chichot po chwili. -ÂŻartowałem oczywiście. Zwą mnie Bombowym Rizzikiem. Wiesz, lubię się czasem rozerwać. - zaśmiał się ponownie. -W każdym razie jesteś tu, a więc witam cię w naszych szeregach. Nie mam za wiele czasu, więc jakbyś miał jakieś pytania to wal śmiało.

Anv:
- Bardzo mi miło. Nie mam pytań. - odparłem obserwując bacznie sylwetkę goblina. Charakterna postać, no i fajny młot. Klimat i atmosfera zaczynała mi się podobać. Nutka tajemnicy zawsze podbudowywała napięcie. Jednak stale zachowywałem spokój.

Anette Du'Monteau:
Wyprawa zakończona!
Podsumowanie: Faust zgłosił się po zadanie do tajemniczej kobiety na ulicach głównego rynku. Miał odnaleźć szulera w lokalnej karczmie i odebrać mu należność, którą był winny. Wampirowi nie zajęło to wiele czasu. Po zastosowaniu paru środków przymusu bezpośredniego, mężczyzna zwrócił pieniądze i oddalił się. Jednak Faust został napadnięty. Wykorzystując nabyte umiejętności pokonał jednego z bandytów i ranił drugiego. Tym sposobem pozbył się zagrożenia. Poinformowawszy zleceniodawczynie o powodzeniu misji, otrzymał klucz oraz wskazówki. Później udał się do kanałów, gdzie został przywitany przez Rizzika i włączony w szeregi Krwawych Kruków.

Zdobyte przedmioty:

Mieszek - 30 grzywien

Talenty:

Faust Nivellen
Walka - 1 brązowy talent
Opisy - 1 srebrny talent
Aktywność - 1 brązowy talent

Bonus pieniężny - 100 grzywien

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18