Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test kruka #6
Canis:
- Czy mógłbym prosić o twoje dane osobowe? Musimy prowadzić "księgę gości". - Powiedział i spojrzał przyjaznym wzrokiem na ciebie.
Anette Du'Monteau:
-Ophelia Marune. - odpowiedziała swobodnie. -Może pan odpowiedzieć na wcześniejsze pytanie? - dodała rozglądając się z zaciekawieniem.
Canis:
- Marune... coś mi to mówi... nie znasz czasem Eury Marune? pokrewność może? - Zapytał.
- No tak... urzęduje tutaj, jest dowódcą formacji, urzęduje w różnych godzinach, zależnie od dni tygodnia. Wywieszka jest tam na tym czymś... - Powiedział zakłopotany szukając właściwego słowa i wskazał dłonią na oprawione w ramę i szkło namalowane w pełnym majestacie popiersie Georga Hertlinga w odświętnym umundurowaniu, poniżej zaś były godziny jego pracy.
Anette Du'Monteau:
-Raczej to tylko zbieżność nazwisk. Albo krewna o której akurat nie słyszałam. Dzisiaj wszystko jest tak bardzo pokręcone...sam pan wie... - odpowiedziała dziewczyna. Zbliżyła się do rozpiski urzędowania komisarza. Przyglądała się też samemu portretowi Georga. Teraz mogła rozpoznać go w wczorajszym właścicielu ogródka do którego się dostała. Anette uznała to za dość zabawne.
Canis:
- No tak... tak bywa. W czymś mogę jeszcze pomóc?
Zapytał urzędnik , gdy przyglądałaś się rozpisce na której pisało o pobycie Georga hertlinga na posterunku: w ciągu tygodnia pracy od 16 do 24. zaś w weekendy od 10 do 24. A ze mamy dzisiaj poniedziałek, to obowiązuje pierwsza informacja, jest obecnie godzina 8:30.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej