Tereny Valfden > Dział Wypraw
Raport specjalny - kopalnia żelaza
Thor ibn Odyn Grom:
Nie mając czasu do stracenia, osiedlem konia i pojechałem prosto do komisarza by zdać raport.
Canis:
Wyjechałeś i jedziesz. Minęło parę ładnych kilometrów, gdy zauważyłeś na drodze dwójkę ludzi. Gdy się zbliżyłeś do nich, zatrzymali cię.
- Te, gościu. Złaź z konia, mamy do pogadania.. - powiedział jeden z nich wyciągając miecz. - Ty z kopalni żelaza wracasz? Czego się tam dowiedziałeś?
2x Bandyta
//Są w odległości 5 metrów od ciebie, jeszcze nie atakują, jeden z nich wyciagnął miecz. Dalszy rozwój sytuacji zależy od ciebie.
Thor ibn Odyn Grom:
-Dowiedziałem się tam tego, że potrafię zloic skórę!
Gdy to rzekłem, postanowiłem poczekać jak zareagują na to bandyci.
Canis:
- Więc pokaż na co cie stać!
Powiedzieli do ciebie wyciągając swoje sztylety i ruszając do ataku na ciebie. Przeciwnicy są 5 metrów od ciebie i używają teraz sztyletów.
2x Bandyta
Thor ibn Odyn Grom:
Gdy bandyci wyciągnęli swoje sztylety, ja szybko zszedłem z konia i odskoczyłem w bok na jakieś 2 metry. Mając przy sobie tylko miecz, nie mogłem się równać z dwoma bandytami uzbrojonymi w sztylety. Lecz na szczęście, miałem plan, na wygraną z tymi dwoma. Gdy jeden z nich mnie zaatakował, wykorzystałem miecz i dźgnalem bandytę w podbrzusze. Nie wystarczyło to do zwycięstwa, ale przynajmniej spowolnilem ich ataki.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej