Tereny Valfden > Dział Wypraw

ÂŚledztwo II - Wywiad środowiskowy

<< < (12/19) > >>

Canis:
Zatem weszli do karczmy by się rozejrzeć.

Karczma "Pijany smok" na ogół była bogatym w gości przybytkiem, chociaż ostatnio gości było odrobinę mniej z wiadomych wszystkim względów. Wchodząc do karczmy zauważyliście, że jak rzadko była tam tylko 4 osób, w tym karczmarz i 3 gości. Jeden stał przy barku, widać że brakło mu alkoholu we krwi, dwóch pozostałych siedziało przy wejściu, popijało wodę i zajadało obiad.

Kenshin:
- Już wiemy, do kogo zagadać. Kiwnął głowę w stronę człowieka, przy barze i podszedł do niego zagadać. - Witaj mości panie. Pochodzimy z daleka i nie ma kto się z nami napić. Pan wydaję się przyjazny, czy reflektujesz napić się z nami gorzałki?.

Canis:
- A to lej! Jestem Eryk. A wy to?- powiedział podstawiając swoją, pustą szklankę.

Kenshin:
- Proszę bardzo. Ork rozlał, każdemu solidną szklane okowity. - My panie, ja jestem Grom, a mój łuskowaty przyjaciel Syriusz. Cóż ork musiał wymyślić imiona, żeby nas nie wykryto liczył na to, że Salazar się nie obrazi i nowe imię mu się spodoba.

Canis:
Salazar wraz z Erykiem spojrzeli po sobie i na Kenshina, który lał powietrze do szklanek. Karczmarz tylko przyglądał się temu co się dzieje.

//Nie widzę nigdzie, żebyś miał gdziekolwiek własną, przyniesioną wódę. Jeżeli się mylę to proszę, abyś mi pokazał, gdzie jest informacja o zakupie tejże okowity.

Salazarowi imię się spodobało i rzucił 10 grzywien na blat przed karczmarzem.
- Daj coś mokrego i odkażającego, epidemie panują, musimy się wszyscy troje odkazić... tyle wódy, na ile tych grzywien starczy. - Powiedział i chwilę później karczmarz przyniósł trzy flaszki jakże ciekawe, bowiem zdobione nazwą tejże miejscowości na butli.

1022 - 10 = 1012 [Grzywien]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej