Tereny Valfden > Dział Wypraw

ÂŚledztwo II - Wywiad środowiskowy

<< < (9/19) > >>

Kenshin:
- Witaj, mości krasnoludzie ładne cacka tutaj masz. Ork jeszcze raz, tym razem rzetelniej się rozejrzał po całym sklepie i wrócił do rozmowy. - Do, rzeczy winien jesteś nam przysługę.

Canis:
- ÂŻe co?! Co pan mi insynuujesz! ÂŻe niby kogoś oszukałem?! WYNOCHA! - wkurzony na tekst bycia winnym przysługi wrzeszczał. Po chwili odsłonił pistolet skałkowy osadzony przy jego pasie.

Kenshin:
Ork nie cofnął się nawet na milimetr, można rzecz że był gotów na śmierć.. - Mości krasnoludzie, jesteś nam winien przysługę, za uratowanie twojego brodatego dupska, przed zbirami Malahara. Mówi Ci to coś!. Kenshin nie wytrzymał i krzyknął.

Canis:
- Sam potrafię się bronić i nie będzie mi szczyl mówił co ja muszę!- Powiedział chwytając za pistolet, był naładowany i celuje w kenshina.

- A wy co, jak takie przekupki, który co komu winien. Krasnoludzie wybacz temu nieokrzesanemu instrumentum vocale. - powiedział i żartobliwie mrugnął do krasnoluda, a na Kenshina spojrzał by się nie denerwował. - Rzeczywiście zostaliśmy napadnięci idąc tutaj, a jeden z rabusiów mówił coś o tobie i nadmienił, że za dużo wiesz". Ponad to co powiedziałem, dostarczono nam informacji, ze sporo wiesz o Traumacie Malahar, a trabliny będące w grupce, która chciała ciebie napaść, także wskazują na zleceniodawcę właśnie z tego kręgu. Co ciekawsze - przybywamy tutaj w zbożnym celu pomocy komisarzowi Hertlingowi w śledztwie. Powiedział, ze możesz mieć ważne, szczególne informacje, które będą pomocne.

- Przynajmniej ktoś, kto potrafi komunikować się na przynajmniej minimalnym poziomie kultury. Wiedza kosztuje, a nie wyglądacie mi na kogoś, kto by posiadał choć jedną grzywnę, by za każde słowo taką mi dać.

Kenshin:
Ork miał dość słuchania obelg. - Następnym razem sam wpuszczę bandziorów, żeby zrobili Ci z tyłka jesień średniowiecza. Gadaj, co wiesz niziołku. Skoro znasz nasze zamiary i dla kogo pracujemy. Mów zatem, bo grosza i tak nie uzyskasz, a możesz więcej stracić niż w twojej małej główce może się wydawać. Twój wybór. Rzekł ork stanowczo i spojrzał się groźnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej