Tereny Valfden > Dział Wypraw

ÂŚledztwo II - Wywiad środowiskowy

<< < (6/19) > >>

Canis:
- Wiedza to największa broń...

- Więc wiesz, że mojego kolegi tu nie było, a mnie w ogóle nie znasz. A żebyś zapamiętał to zostaniesz tu związany aż przestraszony kucharz tu wróci.

Po czym kiwnął głową na Kenshina aby wyjść tylnymi drzwiami. Gdy Salazar wyszedł i okrążył karczmę dosiadając swego konia, czekał na dalsze propozycje podróży od swego kompana.

Kenshin:
Kenshin postąpił tak samo, co rady wyszedł przez tylne drzwi również dosiadając konia.- Myślę, że zaliczymy teraz krasnoludzkie miasto Ekkerund, byłem tam parę razy, więc znam drogę. Adept popędził wierzchowca w stronę tegoż miasta, co wymienił kilka chwil temu.

Canis:
Salazar gnał swojego kuca, co by nadążył za Kenshinem...

W końcu dotarliście do miasta Ekkerund.

- No to prowadź gdzie teraz to było? Masz spisane?

Kenshin:
- Oczywiście, udam się do niejakiego kupca kamieni szlachetnych, Volfganga aep Roksa. Trzeba będzie udać się, do dzielnicy specjalistów, to nie będzie daleko. Adept wody zamierzał właśnie w kierunku tejże ulicy.

Canis:
Salazar wzruszył ramionami i poszedł za Kenshinem.

Gdy mijaliście kolejne uliczki musieliście co raz przechodzić przez wąskie neiuczęśzczane uliczki, by dotrzeć najkrótszą drogą. Gdy właśnie przechodziliście taką małą uliczką tuż obok sklepu jubilerskiego „Szklane Licho”, zobaczyliście jak krata ściekowa się obsuwa z dróżki, a z kanałów wyszło pięć tajemniczych postaci. Ciemnosć panowała i nie dostrzegli was w pierwszej chwili.

- Dobra, zlikwidujemy Roksa, za dużo wie... Kto tam jest!? - Powiedział główno dowodzący spostrzegając  wasz zarys w ciemnościach. - Zlikwidować ich!

Przeciwnicy są w odległości 10 metrów od was.

1x Wojownik Zgromadzenia
2x Bandyta
2x Trablin

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej