Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
Klawiatura w grze, nie działa tak jak powinna!
Patelnia:
Witam. Mam dość spory problem, ponieważ podczas gry przestaje mi działać klawiatura, bezimienny idzie cały czas prosto, a klawiatura nie reaguje. ESC, "B", "N" i inne przyciski pauzy, nie działają... pozostaje tylko Ctrl+Alt+Esc by uruchomić managera plików i wyłączyć grę... Jest to uciążliwe i nie pozwala na normalną grę...
Gra odpalana jest na laptopie z win7 64 bit. Robiłem reinstal gry, zmieniałem jej wersję, instalowałem sterowniki klawiatury, czytałem o fix`ach i patch`ach, a więc próbowałem także i z nimi, kartę grafiki mam z ATI.
Proszę o pomoc... co może być nie tak czemu nagle klawiatura przestaje działać?! jak to naprawić?! ;(
xNoZoMi:
Ale tylko na Gothic ci się tak dzieje?
jeryrep:
Sprawdzaj dalej. Zakanczaj procesy, optymalizuj... Tez tak mialem ale restartowalem i wszystko ok. To bug tej gry.
Patelnia:
--- Cytat: DesertScream w 13 Marzec 2014, 20:38:16 ---Ale tylko na Gothic ci się tak dzieje?
--- Koniec cytatu ---
Gothic I działał bez zarzutu, Ale II i Noc Kruka Ciągle mają problemy
--- Cytat: jeryrep w 13 Marzec 2014, 22:45:45 ---Sprawdzaj dalej. Zakanczaj procesy, optymalizuj... Tez tak mialem ale restartowalem i wszystko ok. To bug tej gry.
--- Koniec cytatu ---
próbowałem i tego... popadam w skrajność przy niektórych przypadkach, ale niestety nie wiem co robić dalej, co u Ciebie dokładnie pomogło? pamiętasz może? czy robiłeś zasadą na chybił trafił wyłączę wszystko, a może zadziała?
Devristus Morii:
Próbowałeś odpalić grę w trybie zgodności z win xp? Z drugiej strony zawsze możesz wymusić minimalizację okna gry CTRL +Alt + Del, następnie poczekać chwilę i nacisnąć ikonę na pasku zadań z grą. Gdy już wrócisz do gry nastąpi "reset" tekstur tj. obiekty będą kwadratowe i zbytnio nie będzie kolorów. Wypróbuj ten pomysł :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej