Autor Wątek: Zaginiona niewiasta  (Przeczytany 35818 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

Odp: Zaginiona niewiasta
« Odpowiedź #560 dnia: 28 Kwiecień 2014, 12:12:52 »
Kharim znowu zawył z bólu. Dotknięcie demona spowodowały nowe rany na jego ciele, a stare się jeszcze nie wyleczyły, a w dodatku jedna zniknęła mu z oczu. Krasnolud nie mając wyjścia, ponowił atak an głowę leżącej u niego stóp północnicy tym razem ją uśmiercając. Czaszka jego ofiary została zgnieciona razem z mózgiem, po dziewczynie nie było, co zbierać. Paladyn w takiej zaistniałej sytuacji spróbował zrobić, coś z woreczkiem soli odruchowo również wyciągał kiścień za pasa i trzymał go w lewej ręce natomiast w prawej rozpoczął rozsypywanie soli wokół towarzyszy. Chciał sprawić, czy to coś zdziała przeciwko takiemu przeciwnikowi.

// Rozsypuję 0,5kg z 2kg soli w woreczku.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #561 dnia: 28 Kwiecień 2014, 16:23:30 »
Północnica nie pojawiała się. Lód, który więził Zariel powoli roztapiał się.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #561 dnia: 28 Kwiecień 2014, 16:23:30 »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #562 dnia: 28 Kwiecień 2014, 16:40:44 »
Krasnolud podrapał się, po głowie nie wiedział, co w obecnej sytuacji zrobić, więc poczekał aż Zariel uwolni, się z okowów.
« Ostatnia zmiana: 28 Kwiecień 2014, 16:50:33 wysłana przez Kharim Kazama aep Gorem »

Offline Zariel

• NPC
  • Reputacja: 63
  • postać fabularna
« Odpowiedź #563 dnia: 28 Kwiecień 2014, 18:50:23 »
Bryła lodu, która więziła Zariel pękła. W ułamku sekundy anielica przeniosła się kilka metrów dalej. Zdążyliście jedynie zauważyć jak płonący miecz Zariel ocieka demoniczną posoką. Głowa północnicy potoczyła się do stóp Kharima.
- Muszę was jeszcze wiele nauczyć.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #564 dnia: 28 Kwiecień 2014, 18:55:41 »
- To prawda, ale i tak chyba pokazałem na, co stać poczciwego krasnoluda. Stwierdził Kharim, a później dodał. - To gdzie teraz, proponujesz się pani udać, bo zdaje mi się, że zabiliśmy je wszystkie.

Offline Zariel

• NPC
  • postać fabularna
« Odpowiedź #565 dnia: 28 Kwiecień 2014, 19:00:43 »
- Proponuje zebrać zwłoki. Myślę, że właśnie odnaleźliśmy dwie pozostałe niewiasty.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #566 dnia: 28 Kwiecień 2014, 19:04:25 »
- I tak się stanie. Kharim odłożył bronie, na swoje miejsce i podszedł, do jednej z niewiast i podniósł ją oburącz, a że dziewki były wychudzone to dał radę podnieść i drugą kobietę nie było mu łatwo, ale podołał. Następnie zwrócił się ponownie do Anielicy. - Gdzie je zabrać?.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #567 dnia: 28 Kwiecień 2014, 19:05:38 »
Może na pola?,tam się znajduje 3 niewiasta.Daj 1 Kharimie,pomogę ci. A następnie wziąłem jedną z niewiast z tych 2 które trzymał Kharim

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #568 dnia: 28 Kwiecień 2014, 19:07:08 »
- Zamiast gadać, weź jedną ode mnie. Widziałem kątem oka, jakżeś wyskoczył i walczył z powietrzem, co to w ogóle było?. Kharim zabrzmiał poważnie.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #569 dnia: 28 Kwiecień 2014, 19:10:57 »
Można było dojrzeć w mej twarzy,że nie słuchałem co do mnie się mówi.W ogóle nie starałem się słuchać,tylko rozmyślałem.Hmm...Ciekawe najpierw kultyści,potem demon,południca,a teraz 2 północnice.Naprawdę bardzo ciekawe.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #570 dnia: 28 Kwiecień 2014, 19:12:58 »
- Głuchy jesteś!. Weź jedną, a nie się gapisz. Krasnolud miał naprawdę dość ignorowania.

Offline Zariel

• NPC
  • postać fabularna
« Odpowiedź #571 dnia: 28 Kwiecień 2014, 19:16:19 »
- Zabierzmy na dziedziniec, niech jeden z was przyniesie ciało południcy z pola. Zakryjcie czymś ciała. Z rana zwołamy mieszkańców i wyjaśnimy im co tutaj zaszło. Dla wielu rodzin będzie to tragedia, trzech zabitych mężczyzn, trzy zbrukane niewiasty. Gorn zauważyłam, że masz tendencje do odzywek nie na miejscu, postaraj się niczego nie palnąć przy chłopach. Walczyliście dzielnie. Kharimie, widzę, że plotki o wytrzymałości krasnoludów są prawdziwe.
Zariel uśmiechnęła się, była to pierwsza emocja z jej strony od kiedy objawiła się bractwu.
- Trzymasz się?

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #572 dnia: 28 Kwiecień 2014, 19:17:09 »
Ach,wybacz Kharimie,po prostu coś mnie niepokoi,Przepraszam pani Zariel. A następnie wziąłem 1 z 2 niewiast które miał na plecach Kharim.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #573 dnia: 28 Kwiecień 2014, 19:22:55 »
- Dziękuję za docenienie mnie i tak trzymam się jakoś, tylko czasami puszczają mi nerwy. Krasnolud również odwzajemnił uśmiech anielicy. - Dobra, to idę zanieść tą, co wziąłem, a następnie udam się na pole, po ostatnią kobiecinę. Jak powiedział tak zrobił. Spokojnym krokiem ruszył w kierunku dziedzińca wsi, a tam położył pierwszą niewiastę na ziemi, przykrywszy ją płótnem ruszył, po następną na pola. Dotarcie na pole nie sprawiło mu już żadnych problemów, a znalezienie zabitej, przez niego dziewczyny nie było trudno. Rycerz pochwycił dziewczę i udał się z powrotem na dziedziniec tam postąpił tak samo jak z drugą kobietą.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #574 dnia: 28 Kwiecień 2014, 19:23:57 »
Ja zrobiłem z tą niewiastą to samo co Kharim.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #575 dnia: 28 Kwiecień 2014, 19:29:52 »
Zaczynało powoli świat, w pole wychodzili rolnicy, czeladnicy wybierali się do zakładów swoich mistrzów. Kilka zaciekawionych osób dołączało do rycerzy na dziedzińcu. Zariel poleciła jednemu z chłopów zawołanie sołtysa.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #576 dnia: 28 Kwiecień 2014, 19:50:54 »
Kharim widząc zebranych ludzi chciał już przemawiać, ale wolał zaczekać na Zariel i oczywiście sołtysa. Teraz w głowie sobie układał, co ma przemówić do gawiedzi.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #577 dnia: 28 Kwiecień 2014, 19:52:02 »
Sołtys wraz z żoną zjawili się na dziedzińcu.
- Co się tutaj dzieje dobrodzieju?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #578 dnia: 28 Kwiecień 2014, 20:01:01 »
- Ludzie! i Ty panie sołtysie. Kharim chciał wypaść dobrze. - Dobrze, że jesteście a mianowicie udało nam się rozwiązać zagadkę porwanych niewiast i kto za tym stoi. Niestety nie odbyło się bez ofiar. Tutaj krasnoludowi zadrżał głos. - Pod, tym płótnem leżą wszystkie porwane niewiasty z waszej wsi. ÂŻadnej nie udało nam się uratować, ale żeby złagodzić wasze cierpienia choć trochę. Wybyliśmy, co do nogi każdego z porywaczy, którymi dowodził najprawdziwszy demon. Także wasza wieś jest bezpieczna i nie powinniście martwić się, o następne ataki i porwania. To wszystko, co miałem oznajmić. Kharim spuścił głowę i dał rodziną zmarłych chwilę na zaznajomienie się z sytuacją przedstawioną. Następnie rozpoczął modlitwę do samego Zartata o zbawienie dusz kobiet.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #579 dnia: 28 Kwiecień 2014, 20:11:25 »
Rodziny zaginionych w pośpiechu zbliżyły się do zwłok, matki zapłakały w obcięciach ojców. Do rycerzy zbliżyła się jedyna ocalała para wraz z rodzina.
- Nas udało wam się uratować, nie zapominajcie o tym.
Sołtys wskazał wam sygnał ręką, w ciszy oddaliliście się do jego biura.
- Dziękuję wam za pomoc. Do końca myślałem, że sprawa zakończy się szczęśliwie. Jestem wam wdzięczny za rozprawienie się z demonami i rozwiązanie sprawy. To dla nas bolesny okres, więc mam nadzieję, że zrozumiecie jeśli poproszę was o jak najszybsze opuszczenie wioski. Chciałbym wam podziękować grzywnami, chociaż tyle mogę zrobić. Może i wyglądamy na zgraje chłopów i rzemieślników ale biedni nie jesteśmy.
Sołtys sięgnął pod biurko po kufer z pieniędzmi.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #579 dnia: 28 Kwiecień 2014, 20:11:25 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything