Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zaginiona niewiasta

<< < (57/118) > >>

Zariel:
Do domostwa weszła również Zariel. Przywitała się z zebranymi i od razu przeszła do rzeczy.
- Raport!

Nawaar:
Kharim przystąpił do raportu.- Pani byłem u elfki, która miała wyjść za mąż, za Izydora. Kiedy znalazłem się koło jej chaty tuż, przy lesie poczułem silny odór siarki następnie usłyszałem krzyk kobiety, lecz gdy wszedłem do środka kobieta jak i porywacz nagle zniknęli. Postanowiłem w tym czasie przeczesać jej mieszkanie w poszukiwaniu ich drogi ucieczki, lub rzeczy, które pozwoliłyby mi określić porywacza. Jednak przeszukawszy chatę znalazłem jedynie ten skrawek szaty. Krasnolud pokazał skrawek materiału anielicy i mówił dalej. - W następnej kolejności udałem się, do domu niedoszłego męża elfki, lecz zastałem tylko jego ojca, który poinformował mnie, że jego syn znajduje się na polu w dosłownym biegu ruszyłem w tamto miejsce. Dobiegając i rozglądając się dookoła znalazłem zwłoki bez serca musiał to być Izydor. W następnej kolejności udałem się do ostatniej pary jaka pozostała, czyli tutaj to wszystko.

Lucas Paladin:
- Ja dotarłem tu pierwszy. - rzekł Lucas. - Wszystko znalazłem w obecnym stanie, zatem zdecydowanie łatwiej będzie nam się bronić, z drugiej strony porywacz może się nie daj Zartacie, nie ujawnić, a naszym zadaniem jest odnaleźć zaginioną córkę sołtysa. - rekrut mocno się obawiał, że odnalezienie zaginionej, może nie wypalić, dlatego poprosił o radę Zariel - Pani, co teraz robimy?

Zariel:
- Zaginęło więcej kobiet niż tylko córka sołtysa. Czy również zauważyliście to, że zniknięcie niedoszłej panny młodej przyczyniało się do śmierci partnera? Córka sołtysa zaginęła w biały dzień, jej narzeczony został zamordowany w nocy. Detrave ktoś uprowadził z domu późno w nocy, jej partner zginął w środku dnia na polu. Przede wszystkim musimy zadbać o bezpieczeństwo tych dwojga ludzi.

Nawaar:
- Dokładnie, dlatego jak mówiłem wcześniej muszą zostać w jednym miejscu, żeby łatwiej było ich chronić z pomocą naszej czwórki nie powinno nic złego mi się stać. Musimy poczekać na ruch przeciwnika wtedy mamy szanse ich zaskoczyć i zakończyć to szaleństwo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej