Tereny Valfden > Dział Wypraw

Próba cienia Salazara

<< < (13/23) > >>

Canis:
A więc upuścił pochodnię, która pionowa spadła. O ile nie zgasła i nie zabiła kogoś, to wylądowała na posadzce, w najlepszym wypadku nie zgasła...schodził tunelem w dół, lekki był, soli już nie było, szło o wiele lepiej...

Isentor:
Tunel prowadził do podziemnego kompleksu jaskiń. Salazar spostrzegł zdobione w runy wrota, które swoją budową przypominały dracońską architekturę. Wyglądały na bardzo stare, były pokryte kurzem i brudem, które skrywały inkantacje po dracońsku...

Jestem nieśmiertelny,
jestem ciemnością,
wieczną nocą, która rozciąga się na odległość gwiazd.
Nie można mnie przezwyciężyć, bo nie ma nikogo potężniejszego niż ja.
ÂŚwiatło słońca może odegnać noc,
ale w końcu wszystko powróci do mnie,
jam jest ciemnością,
jam jest dzieckiem nocy.

Canis:
-Ibeshiz Qieshan, Arishesh Izanisheshhu Qieshgr Arysh,
Ibeshiz Qieshan, Ilisheshan Aroshiz Ilishash,
Elisheshilxu Arash, Arosh Ilash,, Ipqiosh Huash, Huoshxu Ilishash Isash, Izishesh, Arash, Oshru Ibesh Isgroshizil, Iselishashxuru.
Arishesh, Anoshxu Arash, Anarishesh, Iahuxuesh Xuelysh Ilishesh Xuyshil, Uposh, Aishesh, Anash, Arish Iposh Isosh, Iaosh Qieshxu Arisheshib Izxuesh Isosh, Arishxu, Ibash.
Izelishash Qigrosh, Izgroshar Ilash, Anosh Xuesh, Osh Ruesh Isarashil, Aroshil,
Ashgresh, El, Iposhar Ilush, Elizxuyshiz Qiiposh, Iaosh Elhuush Ilish, Ruosh, AnARishesh,
Ibashan, Ibeshqi, Ilisheshan Aroshiz Ilishash,
Ibashan, Ibeshqi, Ruxuisheshil Ipisheshan, Arosh Ilysh!

Wyrecytował inkantację po dracońsku jak się należało.

Isentor:
Drzwi wydały charakterystyczne syknięcie spowodowane różnicą ciśnień w pomieszczeniach i lekko się uchyliły.

Canis:
Salazar z ciekawością małego dziecka, wychylił łeb w szczelinę by obejrzeć, co kryją wrota. Od razu wszedł do środka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej