Salazar podązał za Talią. gdy dotarli do posterunku także wszedł. Po monologu Talii zaczął mówić.
- Ponadto ustaliliśmy, ze kwitnie tam hazard, jest przystanią dla hazardzistów oraz każden jeden niemal posiadał mapę i rysował swoje plany taktyczne. Spodziewam się rychłych ataków na kopalnie oraz napadów na twoje konwoje. Zlikwidowanie tego miejsca spotkań także leży w twoim interesie zastrzegam ci to. Masz wyznaczony czas. Radzę ci się z tym uporać nim cię zwolnimy z funkcji i pociągniemy do odpowiedzialności.- Nie ja zlikwidowałem straż górniczą i powołałem do życia ochotniczą straż. Nieważne. Dobrze się spisaliście. Dzięki za raport. - powiedział i wynotował wszystkie ważne informacje.
- Oto wasza nagroda. rada miasta przydzieliła mi bardzo skąpy budżet, dlatego się nei dziwcie, ze tak mało... - powiedział ewidentnie do Salazara.
Wyprawa Zakończona!
Podsumowanie: Talia i Salazar udali się zgodnie z poleceniem do koszar po dane do wejścia na Czarny klif. Uzyskali informacje i wyruszyli w kierunku Czarnego klifu. Pode droga natknęli się na przeciwników w postaci 2x Sambir. Po odbytej walce dotarli do celu i wtargnęli do środka. Po paru godzinach, gdzie zdążyli zrobić rozeznanie oraz wysłuchać wystąpienia lidera Traumaty Malahara, Salazar z Krwawych Menhirów został zdemaskowany jako jeden z Radnych miasta Efehidon odpowiedzialnych za powołanie Georga Hertlinga do pracy. Wyszli, lecz zostali zaatakowani przez 4x trablin z bronią. W czasie walki zostali jednak nakryci przez 4 wojowników Zgromadzenia zmierzających na bankiet w klifie. Po pokonaniu kolejnych wrogów wrócili do Georga i zdali rzetelny raport.
Nagrody:Talia:- Od Georga: 125 Grzywien
- Z pokonanych przeciwników: 40 Grzywien
Razem:
165 GrzywienSalazar:- Od Georga: 125 Grzywien
- Z pokonanych przeciwników: 40 Grzywien
Razem:
165 GrzywienPozyskane trofea:
- 5m2 skóry sambira
- 16 pazurów sambira
- 48 pazurów trablina
- 16 kły trablina
- 4m2 łusek trablina