Tereny Valfden > Dział Wypraw
Mohamed - czas szkolenia nadszedł!
Mohamed Khaled:
Trzymając miecz, patrzyłem się na bestie. Ona także mnie obserwowała. Dwa małe ślepiątka mrugały co chwila. Jednak na razie nie wilk nie czuł chyba zagrożenia i mnie nie zaatakował. Postanowiłem podejść bliżej. To była najgorsza decyzja...
Wilk zerwał się z miejsca, i zaczął ku mnie szarżować. Przestraszyłem się, jednak w miarę szybko odskoczyłem.
Gdy bestia wylądowała już na tylnych łapach, zadałem pierwszy cios. Miecz trafił w skórę, przecinając ją. Krew zaczęła tryskać. Pieseł zaskowytał, po czym wpadł w furię. Rzucił się na mnie, raczej nie z zamiarem polizania. Odskoczyłem, acz czułem już jego oddech. Jak śmierdział! Bestia ponów wylądowała. Skierowałem w jej stronę miecz, ręka mi drżała. Kierowałem cały czas ku niemu, z nadzieją że nie zaatakuje. Nic bardziej mylnego. Bestia skoczyła. Wystawiłem miecz, i jedyne co pamiętam to upadnięcie na ziemie. Obudziłem się po chwili, wiedziony głosem kapitana. Wilk leżał na boku, z moim mieczem w brzuchu! Szok... Wstałem z piachu, wyciągnąłem miecz i otarłem go. Schowałem go do pochwy na plecach. Skończone kapitanie!
Mogul:
- Moje gratulacje Mohamed. Ukończyłeś swoje szkolenie. Poza tym mam tu Twoją zapłatę, proszę.
Powiedziawszy te słowa, Respev wręczył Ci mieszek.
Trening ukończony
Otrzymujesz 200 grzywien od Respeva.
Talenty:
Mohamed - 3 brązowe talenty
Otrzymujesz 75 grzywien premii.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej