Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Drobny rekonesans

<< < (3/4) > >>

Rikka Malkain:
-Taki z ciebie twardziel?-Zapytał jakby się nad czyś zastanawiając. Szybkim ruchem przewrócił bobra na plecy i uderzył go twarz wybijając kilka zębów, po czym zabrał mu łuk, tarcze i odrzucił na bezpieczną odległość. Strzały postanowił zatrzymać dla siebie. Szczęśliwym trafem wampir miał przy sobie kawałek sznura. Przewrócił mężczyznę znów na brzuch, związał kostki i przerzucił drugi koniec liny przez gałąź. Później, nie zważając na protesty związanego, podciągnął go by zwisał jakiś metr nad ziemią i zabezpieczył przed upadkiem przywiązując koniec liny do wystającego korzenia.-Mogę cię tu zostawić, żebyś powoli się wykrwawił. Mogę też zabić cię od razu, jeśli powiesz mi co i jak.

Hagmar:
- Spierdalaj psie! Wole zdechnąć.

Rikka Malkain:
Wampir westchnął. Po chwili namysłu wyrzucił jednak zabrane człowiekowi strzały, bo zapomniał że do kuszy potrzebuje przecież bełtów  <facepalm>. Bez słowa nachylił się i wbił mu zęby w szyję jednocześnie zamykając dłonią usta by nie narobił więcej niepotrzebnego hałasu. Gdy mężczyzna przestał się wierzgać i wyzionął ducha, Garik przerwał picie. Przeszukał zarówno wiszącego, jak i pozostałych zabitych zwracając głównie uwagę na sakiewki i wszelkie kieszeni w których mogli ukryć złoto. Później ruszył dalej zostawiając trupy za sobą. Warto było sprawdzić, czy w lesie nie ma więcej najemników.

Hagmar:
//Znajdujesz 25 grzywien.

Ruszyłeś dalej na północ.

Rikka Malkain:
Przemierzając las wampir był jeszcze ostrożniejszy niż wcześniej, wątpił by tamta szóstka była jedyną grupą wysłaną do Kurwidołka, o ile faktycznie tam zmierzali.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej