Tereny Valfden > Dział Wypraw
Upiór zza bariery
Nawaar:
- Tak jest. Odpowiedział Kharim i stanął z prawej strony Isentora.
Aurius:
Starszy mężczyzna chrząknął na zgodę i zajął miejsce po lewej stronie króla. Jego miecz i tarcza wciąż były pewnie trzymane w dłoniach. Mając te niemal nieodzowne atrybuty rycerza mógł stanąć śmiało naprzeciw wielu wyzwaniom.
Isentor:
Gargule demony napierały na was, z tuneli wychodziło ich coraz więcej. Isentor uderzał kosturem i odpychał za pomocą mortokinezy atakujących go wrogów. Aurius i Kharim również zostali zaatakowani przez demony.
garguli demon 38/38
Nawaar:
- O cholera skąd ich tyle.- Nie wiem, czy mój toporek sobie poradzi, ale dam z siebie wszystko. Powiedział na głos do towarzyszy. W trakcie wypowiedzianych słów jeden z gargulich demonów próbował zaatakować krasnoluda z bliskiej odległości Kharim w porę zdołał ukucnąć i ominąć atak demona. W tym czasie chwycił mocniej topór i uderzył z dołu w brodę poczwary z głębin piekła, ale nie miał pewności, czy zabił bestię to poprawił wbijając tym razem toporek w czaszkę demona, który tylko jęknął i padł martwy u stup krasnala.
garguli demon 37/38
// Walczymy w tunelu to mam 2 finiszchery.
Aurius:
Aurius walczył z demonami trzymając tarczę blisko siebie. Drobne uderzenia ciągle spadały na paladyna, lecz jego chroniła zbroja. Mimo to nie zamierzał stać bezczynnie. Jeden z gargulców przypadł do rycerza nieco bliżej, co ten wykorzystał i przebił go zwyczajnie klingą. Dziwna bestia padła na ziemię. Demony dalej napierały na Aurius. Mężczyzna wykonał dwa potężne zamachy w kierunki przeciwnika znajdującego się przed nim. Jeden cios miecz odrąbał rękę demona, a drugi rozciął szyję. Niestety to były dopiero dwie martwe bestie.
garguli demon 35/38
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej