Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test Zaufania #1 Kratosa
Hagmar:
Ale czy na pewno? Wszak.. kto mógł spodziewać się bandytów i zakrwawionego notatnika który wciąż miałeś. Tyrr powinien o tym wiedzieć.
Mohamed Khaled:
Czekaj, czekaj! Notatnik! Pomacał się, i znalazł go przy pasie... Jadę do Ekkerund, Tyrr musi się dowiedzieć o bobrach - mruknął do siebie po czym pobiegł do sołtysa. Wyjaśnił mu w czym rzecz, po czym pobiegł po swojego konia, i pogalopował do Ekkerund.
Hagmar:
Ruszyłeś, i nawet dojechałeś do miasta w jednym kawałku.
Mohamed Khaled:
Czym prędzej udał się do Tyrra. Wszedł szybko do pomieszczenia. Panie Tyrr! Zaatakowano mnie! Zlecenie które przyjąłem od was, a potem od sołtysa polegało na bimbrowani. Podczas tego długiego, acz ciekawego zajęcia, odnalazłem notatnik poprzednika.. cały we krwi - rzucił na stolik przed krasnoludem zeszyt - w czasie dalszych prób stworzenia idealnego alkoholu, do mej pracowni wpadli bandyci.. Z tego co pamiętam mieli wyszyte świstaka.. a może bobra? Tak bobra! Zaatakowali, z związku z czym podpaliłem stodołę.. Ale to przez przypadek.. Zaczął się tłumaczyć. Sądzę, że poprzednik został zamordowany - a ze mną próbowano to samo...
Hagmar:
<facepalm> Magowie... kurwa wasza mać... z bobrami mieliśmy już doczynienia. Hmmm... dzięki, zaliczyłeś test mimo wszystko. No bo kto mógł przewidzieć co sie stanie? Nikt. Szykuj sie na większą robote...
Koniec.
Podsumowanie: Kratos został wysłany do wsi Mrozy, tam otrzymał zadanie stworzenia bimbru dla sołtysa... w trakcie produkcji znalazł zakrwawiony notatnik poprzednika. Oraz został zaatakowany przez przez bandytów tajemniczej organizacji.
Kratos: 69grz.
Talenty:
Aktywność: 1 srebrny talent.
Opisy: 1 srebrny talent
Walka: 1 złoty talent +1 złoty talent jako bonus rasoyw
Bonus pieniężny: 200grz
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej