Tereny Valfden > Dział Wypraw
Krew magów: słodka zemsta
Isentor:
Nocturn otrzymał swoje zamówienie.
- Możesz podejść ze mną Mogulu do tych trzech typów przy barze, kiedy poniosą nas nerwy zajmiesz się bandytami, ja pogadam ze szlachcicem.
Mogul:
- As ju łisz
Isentor:
Isentor wraz z Mogulem zbliżyli się do mężczyzn siedzących przy barze. Szlachcic zmierzył ich z pogardą, kiedy stali na tyle blisko, by mógł dojrzeć rysy ich twarzy. Jego towarzysze odruchowo sięgnęli do broni przy pasie, zakładając, że dwóch nieznajomych może mieć wrogie zamiary. W nerwowej atmosferze oczekiwali, aż któryś z nich się odezwie.
- Witam mości Pana i jego dwóch towarzyszy!
- Witajcie, z kim mam przyjemność?
- Nazywam się Morduk, a to mój towarzysz Barlok. Poszukuje ludzi do pewnej roboty.
- 1000 grzywien płatne z góry!
- Nie zapytasz jakiej roboty?
- Nie interesuje mnie to, możesz mi zlecić wymordowanie sierocińca, zrobię to bez mrugnięcia okiem. Najważniejsze, by grzywny się zgadzały.
- Muszę pozbyć się maga, który przeżył pogrom w stolicy 4 lata temu.
- Pogrom!? Pamiętam to dobrze i wyraźnie, piękna rzeź. Komuś udało ujść się żywemu?
Mogul:
- Grr. To miało najpewniej udawać, że komuś się jednak udało wyjść żywemu a ktoś spartaczył robotę. Nie zamierzał się odzywać, bowiem jak zwykle grał swoją ulubioną rolę. Tempego aż do bólu ochroniarza.
Isentor:
- Owszem, wam. - Rzucił ozięble Isentor. Po czym spojrzał wymownie na Mogula jednocześnie wyciągając przed siebie dłoń, z której wystrzelił energie mortokinezy posyłając szlachcica za bar, prosto w pułki wypełnione butelkami z alkoholem. Jego dwóch towarzyszy przez ułamek sekundy nie wiedziało co ze sobą zrobić.
Szlachcic podżegacz 1/1
Bandyta podżegacz 2/2
Po drugiej stronie sali pozostała grupa podżegaczy zaczęła przewracać stoły robiąc z nich prowizoryczne barykady.
//Grupa ukrywająca się za stołami rozpoczyna ostrzał, znajdują się 12 metrów od uczestników wyprawy.
Kule i pociski latają po całym pomieszczeniu niszcząc meble i raniąc ludzi.
Szlachcic podżegacz 6/6
Bandyta podżegacz 14/14
Szlachcic podżegacz
Bandyta podżegacz
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej