Tereny Valfden > Dział Wypraw

Oczami Węża

<< < (10/13) > >>

Mogul:
Bandyci nie byli wystarczająco blisko siebie jak i nie rozpędzeni, przez co nie zrobili sobie wzajemnej krzywdy. Ten z mieczem wyszedł naprzód i ciął na skos z prawego dołu. Drugi ponownie próbował obejść cię z tyłu.

//: porada dnia - nie bój uśmiercić przeciwnika, wystarczy jak zwrócisz uwagę na szczegół, że walczysz z dwójką i uwzględnisz też tego drugiego to nie mam prawa Tobie tego nie zaakceptować. Bandyci również nie są dobrze wyszkoleni, a przede wszystkim przy takich umiejętnościach są za mało zgrani i ich taktyka jest prymitywna. Wykorzystaj fakt, w jaki sposób zachowują się na obszarze walki, łatwo wyczuć moment gdzie można przejść do kontrataku nie narażając się na drugiego.

Victorius:
Victorius ruszył do przodu i ciął bandytę wzdłuż krtani, z której po chwili buchnęła krew.

Mogul:
Jeden bandyta padł martwy, lecz drugiemu udało cię złapać. Pchnął cię sztyletem w łopatkę na głębokość 6 centymetrów. Lekko krwawisz, zdajesz sobie z tego sprawę, że jeśli wyciągniesz broń krwawienie nasili się. Teraz bandyta szykuje się do zadania ostatecznego ciosu drugim sztyletem.

//: Prosiłem, byś zwrócił uwagę na fakt, że walczysz z dwójką przeciwników. Pamiętaj, by w swoich przyszłych walkach zwracań na to uwagę, bowiem akcja nie rozgrywa się tylko z aktualnym przeciwnikiem, a ze wszystkimi na raz. W swoim króciutkim poście nie uwzględniłeś drugiego przeciwnika, przez co otrzymałeś ranę. Nie musisz robić epicko długich opisów jak zabijasz jednego wroga, lecz warto rozpisać się trochę, bowiem wtedy możesz przedstawić bardziej sprecyzowaną walkę, która nie pozostawia wątpliwości co do zabójstwa.

//: masz ranę kłutą pod prawą łopatką na 3 centymetry, wyciągnięcie jej będzie kiepskim pomysłem, więc przydałaby się pomoc jakiegoś medyka i mikstury uzdrawiającej. ÂŻadne ważniejsze organy nie zostały uszkodzone.

Victorius:
Victorius musiał to szybko skończyć, rana nie była co prawda groźna lecz doskwierała. Bandyta skoczył w stronę Victorius, który zrobił unik a następnie ciął go wzdłuż brzucha. Bandyta padł, zostało już tylko wzięcie pieniędzy.

Mogul:
- Aaale ja ich nie mam, rozumiesz?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej