Tereny Valfden > Dział Wypraw

Mglisty chram

<< < (40/73) > >>

Gunses:
- Miałem na myśli dwie substancje płynne silnie reagujące ze sobą po zmieszaniu lub z powietrzem dające szybkie i silne reakcje egzoenergetyczne - pochwalił się wiedzą chemiczną - Wyobraź sobie, że do fiolki o dwóch komorach wlane zostają substancje silnie reagujące ze sobą po zmieszaniu. Fiolka zostaje zakorkowana i nabita na grot strzały.

Anette Du'Monteau:
-Mhm. Zajęło by nieco czasu zrobienie czegoś podobnego. Nie znam wszystkich minerałów dostępnych na wyspie. Testy, badania, w końcu odpowiedni dawki...Potrzeba by było do tego zespołu alchemików i porządnego laboratorium, jakie widywałem w swoim rodzinnym mieście. Niziołek się uśmiechnął. Rzecz jasna miał taki zespół a i z magami nie omieszkałby współpracować. Jednak po co pomagać wampirowi? Blaze postanowił jeszcze posłuchać.
-Po co ci coś podobnego? Chyba nie chciałbyś uszkodzić skóry zwierzęcia, które upolujesz z łuku, prawda?

Gunses:
- Nie jesteśmy tylko myśliwymi. Jesteśmy łucznikami, a w zbliżającej się wojnie same strzały nie wystarczą - powiedział dość cierpko. Nie liczył na pomoc Blaze, podpytać jednak nie zaszkodzi.
- Możliwe, że wystarczą substancje pochodzenie zwierzęcego. Niektóre gatunki smoków posiadają parzyste gruczoły produkujące dwie odmienne wydzieliny. Wyrzut tych wydzielin i ich mieszanie się w powietrzu wywołuje bardzo silnie utleniającą się reakcję czego manifestacją jest płomień. Wiedziałeś o tym?

Devristus Morii:
Nastał ranek 22.01.16. Godzina 5:00

Pobudka krzyknął Elf.

Anette Du'Monteau:
-Hrabio, mam nawet kilkadziesiąt litrów krwi tego bydlaka. Upss. Blaze nieco się wygadał. Ale krew smoka w cale nie jest taka rzadka. -Poza tym wielu ludzi studiowało te niebezpieczne bestie i ich anatomię. Jest to trudne, bo ciężko dostać w miarę świeże zwłoki, ale nie niemożliwe. - odparł. -Mimo wszystko podrabianie natury niekiedy wychodzi pewnym naukowcom, choć jak mówiłem zabiera to trochę czasu. Jednak przyznasz że lepiej byłoby wytworzyć podobną mieszankę w laboratorium niż szukać smoka, aby pobrać to z jego gruczołów, prawda?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej