Autor Wątek: Tajemniczy wir  (Przeczytany 17634 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

Odp: Tajemniczy wir
« Odpowiedź #80 dnia: 19 Wrzesień 2013, 20:20:06 »
Elf zabrał się do roboty. Na terenie w promieniu 100 metrów od grupy mag zaczął rozbijać pochodnie, które następnie podpalał za pomocą pirokinezy. Skupiał się na górnej części pochodni zwiększając częstotliwość drgań cząsteczek, a w tym zwiększenia ilości tarć między nimi. Dzięki temu nekromanta zwiększał temperaturę górnej części pochodni aż do jej samozapłonu. Po zapaleniu ostatniej pochodni powiedział.
Zrobione

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
  • Reputacja: 698
  • Drugie wcielenie Draga!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 19 Wrzesień 2013, 20:31:15 »
Zeleris burknął coś pod nosem, gdy usłyszał o gotowaniu.
- Jasne, chodź - powiedział do Malavona i oddalił się, aby zebrać chrust. Zdenerwował się. Człowiek uczy się całe lata, przechodzi przemianę w dracona, znów się uczy, a potem wysyłają go po drewno i każą gotować. Warczał coś pod nosem, zbierając odpowiednie kawałki drewna. W końcu zebrał tyle, ile uznał za stosowne, po czym wrócił, aby rozpalić ogień, co też uczynił. Siadł przed ogniskiem.
- Niestety moje zdolności kulinarne są... ehh... nie chcecie wiedzieć jakie. Naprawdę - powiedział tylko. Właściwie prawdę mówił.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 19 Wrzesień 2013, 20:31:15 »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 19 Wrzesień 2013, 20:44:14 »
Tak gdzie Devristus robił pochodnie, Elrond dotykał ziemi dłońmi. Wysyłał energię magiczną, którą owa ziemia pochłaniała i 'ruszała' się dzięki temu. Tworzyły się doły, długie okopy o kształcie półkola. Po jakimś czasie wokół ich małego obozu powstał okrąg okopów.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 19 Wrzesień 2013, 20:49:43 »
Isentor wyszukaj największy z okopów, było to niemal koło o średnicy 5 metrów.
- Panowie, tutaj rozpalimy ognisko i rozbijemy obóz. W pozostałych dołach trzeba będzie przygotować pułapki z naostrzonych, drewnianych palów.

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 1342
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 19 Wrzesień 2013, 20:51:36 »
-Nie ma sprawy. Tak sądziłem, dlatego uznałem że przyda ci się z tym pomoc. - odpowiedział draconowi.
-Mamy cokolwiek do upieczenia? Albo garnek i żeby coś do niego włożyć? Z jakiegoś wywaru było by więcej jedzenia dla innych niż jakby dać nad ogień mięso.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 19 Wrzesień 2013, 21:00:26 »
- Tak się zastanawiam... Oczekujesz jakiejś większej bitwy? - Arcymag spojrzał na króla. Zdawało się, że więcej o nadchodzących wydarzeniach od swoich uczniów.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 20 Wrzesień 2013, 10:37:18 »
- Masz więcej krzepy - rzkeł do orka kiedy byli w lesie - ÂŚcinaj drzewa. Ja zajmę się przygotowaniem kamuflażu - powiedział i poszedł do durzego drzewa. Wyjął miecz, przyłożył ostrze do kory i przeciągnął niczym skalpelem. Wykonał potem cięcia poziome na górze i na dole, złapał odstającą korę i oderwał ja od pnia. Położył obok. Podszedł do kolejnego drzewa i także je oskórował. Właściwie mówiąc oskurówał około 20 dużych drzew. Zajął się następnie odcinaniem gałęzi. Skakał po drzewach niczym wampir i rąbał gałęzie niczym bestia. Zebrał porządną kupę gałęzi. Wszystko to, korę i gałęzie, zataszczył na polanę. Wrócił i zaczął wycinać długie i smukłe drzewka. Rąbał, ostrzył. Klinga z czarnej rudy nadawała się tutaj idealnie. Zebrał takich pali około 50. Zaniósł wszystko na polanę.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 20 Wrzesień 2013, 10:39:16 »
- Wokół tej gminy pojawiają się losowo wyrwy do otchłani przez, które przechodzą najróżniejsze wypaczenia i okropności. W takim wypadku zwykłe ognisko i drzemanie pod gołym niebem, może się okazać Twoją ostatnią przygodą. Z tyloma bestiami na wolności lepiej spać w okopie otoczonym pułapkami.
Isentor wypatrywał Gunsesa i Mogula.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 20 Wrzesień 2013, 11:08:19 »
//Przecież przyszedłem na polanę ;[

Gunses wrócił, bo Mogul się opierdzielał. Powinni go wywalić z Paktu ;/ Ponownie ostrze z czarnej rudy poszło w ruch. Gunses rąbał drewno, a tam gdzie drwa rąbią tam wióry lecą. I leciały wióry. Gunses ścinał drzewo po drzewie, odcinał gałęzie, a pnie zanosił na polanę. Skoczył jeszcze do lasu, bo zauważył tam kilka pnączy, pościnał je. Przybiegł na polanę poszedł do magów
- Ktoś mi pomoże podtrzymać te pieńki? Muszę je jakoś związać, a sam ich nie utrzymam.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 20 Wrzesień 2013, 11:10:09 »
- Rozumiem. Ale ma to też swoje słabe strony. Zamiast kryć się, co by nas nie znaleźli w leśnej głuszy, krzyczymy do nich: Hej! Tu jesteśmy! Chodźcie się bić!

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 20 Wrzesień 2013, 11:41:13 »
Słysząc słowa Gunsesa, Zeleris wstał i podszedł do wampira. Silny był, mógł się przydać.
- Pomogę - powiedział i zabrał się do pracy. - Co z Mogulem? - zapytał. Wciąż wkurzał się o to gotowanie.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 20 Wrzesień 2013, 12:15:34 »
- Nie wiem co się z nim dzieje - rzekł Gunses budując wieżyczkę. Wkopywali z Zelerisem pale w ziemię, wiązali platformę i formowali ambonę.
- Mruk się z niego zrobił. Mało co mówi, mało co robi - powiedział do czarnego dracona. Wieżyczka wyglądała dość okazale, mogła pomieścić kilka osób. Gunses dół wieżyczki przystroił korą zerwaną z drzew, zaś samą ambonę świeżymi gałązkami. Po całej robocie wieżyczka wyglądała jak kilku metrowe drzewo.
- Kamuflaż - mruknął Gunses i podziękował Zelerisowi za pomoc

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 20 Wrzesień 2013, 12:21:56 »
- Sprytne - stwierdził dracon, patrząc na owy kamuflaż. Dla niego, który z wszelkimi elementami polowania miał tyle wspólnego, że jadł mięso, ów kamuflaż był stertą gałęzi. Cóż, nie mu oceniać, skoro to nie jego specjalizacja.
- Ja jakoś nie zauważyłem tego - kontynuował wątek o Mogulu. - Nie wiem, może dlatego, że nie znam go tak jak ty. - Wzruszył ramionami.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 20 Wrzesień 2013, 12:26:24 »
- Może to ja nie znam go tak jak Ty? - zapytał na odchodne Gunses. Podszedł do prowizorycznego obozowiska, zaczął mieczem gmerać w ziemi, potem szponem robić dołki, wsadzał w nie ścięte pnie zaostrzonymi końcami do góry. Uformował palisadę w przeciągu 30 minut.
- Coś jeszcze?

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 20 Wrzesień 2013, 12:36:23 »
- Zjadłbym coś. Przydało by się zapolować na jakiegoś zająca albo kuropatwę. Gotować potrafię, więc mogę zdobycz przyrządzić - powiedział podchodząc do Gunsesa.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 20 Wrzesień 2013, 12:37:43 »
//Mamy 23:00, 19.01.16, jest noc.

- To wszystko Gunsesie. Jako, że jedyny z nas widzisz dobrze w nocy, w dodatku potrafisz posługiwać się łukiem proponuje byś zajął pozycje na wieżyczce. Pozostałych zapraszam do okopu. Musimy jakoś przeczekać do rana. Wracając do Twojej uwagi Elrondzie. W głuszy to demony mają przewagę, wywęszą nas tak czy inaczej. Tutaj, na otwartym terenie, otoczeni pułapkami to my mamy przewagę choć łatwiej nas wypatrzyć.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 20 Wrzesień 2013, 12:50:11 »
- Yhym. Miejmy nadzieję, że będą słabsi od nas. I nie będzie ich dużo, gdy nas zaatakują. Te demony są fizyczne. Czyli tradycyjnie solą po oczach i srebrem przez łeb, ma się rozumieć?

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 20 Wrzesień 2013, 12:56:02 »
- Sól raczej tutaj niewiele zdziała. Ciąć srebrem i rzucać najpotężniejsze czary, tylko nie masowe jeśli towarzysze są w pobliżu. W tym momencie Isentor spojrzał wymownie na Malavona.

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 1342
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 20 Wrzesień 2013, 13:10:51 »
-Tak, nie zapomniałem o tym mistrzu... - rzekł w odpowiedzi na spojrzenie.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 20 Wrzesień 2013, 13:12:03 »
Dobrze, że wziąłem ze sobą kostur ze srebra, a nie z czarnej rudy. A tak a propo to jak na zaklęcie wpływa taki kostur z czarnej rudy i jak mniemam czarna ruda nie ma wpływu na demony?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 20 Wrzesień 2013, 13:12:03 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18