Tereny Valfden > Dział Wypraw
Tajemniczy wir
Gunses:
- Tam więzione są demony fizyczne. Jest specjalny rytuał połączony z egzorcyzmem, który pozwala na wygnanie demona do Otchłani. Jeżeli komuś, kogo imienia nie wypowiadamy, udało się otworzyć wyrwę łączącą nasz świat ze Otchłanią, to mamy przesrane.
Elrond Ñoldor:
- To wiele wyjaśnia. Moją niewiedzę i oczywiście czym jest owa Otchłań oczywiście - człowiek oparł ręce pod biodra, obserwował teren. Miał nadzieję, że wrota nie otworzą się im przed nosem niespodziewanie i demony nie zaszczycą ich walką.
Mogul:
Ork z natłoku energii magicznej bardzo dziwnie się czuł. Sam nie był tego w stanie określić, ale jego intuicja była wyczulona.
//: jakie to uczucie ta Intuicja? Jak się wtedy człowiek czuje, jakieś wibracje, mdłości, cokolwiek?
Isentor:
- Jest tylko coś co nie pasuje mi w tych wirach. Taki rytuał wymaga czasu i dużych pokładów energii magicznej, wiry zaś pojawiają się losowo na krótki okres czasu.
//Jutro jak wrócę z pracy to coś ruszymy bardziej. W piątek mam wolne więc ruszymy z kopyta.
Gunses:
- Może wykorzystują złoża rudy pod ziemią? Albo 'źródło' mocy szybko się wyczerpuje i używane jest kolejne? Zresztą, nie znam się na tym - powiedział łowca i rozejrzał się dookoła. Czy aby nic im nie grozi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej