Tereny Valfden > Dział Wypraw

Tajemniczy wir

<< < (12/54) > >>

Gunses:
- Zanim zaczniemy ich tropić zbadajmy samo miejsce pojawienia się krateru. Może uda Ci się pobrać jakieś próbki do badań Isentorze?

Isentor:
- W pierwszej kolejności należy zbadać krater.
Isentor udał się do miejsca wytworzenia wiru.
- Widzicie te wszystkie byty astralne? Więcej tutaj duchów i zjaw niż na miejskim cmentarzu. Myślałem, z początku, że być może był to zwykły wir teleportacyjny, ale teraz bardziej obstawiałbym wyrwę.

Gunses:
Gunses nie wiedział, że widział duchy i zjawy. Nie wiedział także co to wyrwa. Stał i patrzył.

Isentor:
- Moje pytanie skierowane było do adeptów mrocznych sztuk. Wy oczywiście niczego nie zobaczycie. W starych zapiskach kapłanów z kontynentu można znaleźć wzmianki o wyrwie, która łączyła świat żywych ze światem umarłych. Jeśli przez wir wyłażą demony, to być może ktoś był w stanie rozwinąć pierwotny rytuał utworzenia wyrwy i połączyć świat żywych z otchłanią? - Isentor sam sobie zadał pytanie.

Gunses:
- A ja je jednak widzę - powiedział Gunses i wzruszył ramionami. Cóż, król mógł nie być pewny tego, jakimi zdolnościami władają bestie.

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej