Tereny Valfden > Dział Wypraw

Tajemniczy wir

<< < (24/54) > >>

Isentor:
Gargule demony zarażone złem eksplodowały zabijając lecących w zbitej grupie towarzyszy. 12 wybuchów wystarczyło, by doszczętnie wyciąć w pień odziały wroga. Rozerwane truchła walały się po całym polu walk.

2 grupa, garguli demon - 0/25

Devristus Morii:
Co za potęga. Wystarczy tylko teraz zdobyć wnętrzności demonów. Można mistrzu?

Gunses:
Gunses wyjrzał z wieżyczki i spojrzał na swoich kompanów.
- Skoczę sprawdzić, czy jakieś moje szypy jeszcze się nadają do strzelania. Dev, chyba wypadałoby się podzielić ;> - powiedział i zeskoczył szybko. Podbiegł do zestrzelonych przez niego demonów. Sprawdzał czy któraś z 5 strzał jest jeszcze do użytku.

//Ile strzał udało mi się wyciągnąć zdolnych do dalszej walki?

Isentor:
- Paktowy magazyn świeci pustkami. Przyda się mu mała dostawa.

Devristus Morii:
Dobrze elf wyruszył na ściąganie trofeów dla Paktu. Podszedł do pierwszego martwego demona i posługując się nożem rozciął ciało demona. Następnie odcinając delikatnie żyły wokół wątroby wyjął ją delikatnie i włożył do skórzanego worka. Następnie rozciął klatkę piersiową, dzięki czemu uzyskał dostęp do serca. Potem odcinając żyły i tętnice odciął serce i włożył do skórzanego worka. Kolejną czynnością było odcięcie języka wraz ze śliniankami. Poszło mu dość sprawnie i dobrze, bo ślinianki nie zostały uszkodzone przy wycinaniu. Przyszła kolej na pozyskanie oczu. Zbił nóż w szwy łączące czaszkę i kości skroniowe i policzkowe. Rozwarł je, dzięki czemu pozyskanie oka było łatwiejsze. Jak każdy organ oczy umieścił w skórzanym worku. Następnie odciął rogi od głowy demona.
Gdy już skończył z tym demonem, poszedł do kolejnych z którymi zrobił to samo.

Pozyskuję:
    4 rogi gargulego demona
    3 serca gargulego demona
    4 wątroby gargulego demona
    2 języki gargulego demona
    4 oczu gargulego demona

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej