Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Karta Graficzna

(1/2) > >>

kkrzychu500:
Siema , mam komputer

Pentium Dual Core 2x 2.20GHz
4 GB RAMU
Karta Mobile Intel 4 Series Chipset Family
Całkowita dostępna pamięć grafiki 1695 MB
        Dedykowana pamięć grafiki 64 MB
        Dedykowana pamięć systemowa 0 MB
        Współużytkowana pamięć systemowa 1631 MB

I właśnie jak zrobić (programem wolałbym , bo nie zbyt to ogarniam) aby wykorzystywano CAÂŁKOWITÂĄ pamięć grafiki , bo mój brat często gra na tym kompie i chciałbym aby był max . Proszę o szybkie odp . Pozdrawiam .  :D

Isentor:
Dodaj sobie 1631 do 64 a uzyskasz 1695. Tyle łącznie może wykorzystać Twoja karta. 64 MB ma domyślnie wbudowane, resztę zaś pobiera z pamięci ram.

kkrzychu500:
Ale nawet GTA SA czasami przytnie :/ Czyli rozumiem , że jak gra jest wymagająca to reszte z RAMU pobiera? Jakoś tego nie widze bez obrazy

Isentor:

--- Cytat: kkrzychu500 w 16 Wrzesień 2013, 18:29:57 ---Ale nawet GTA SA czasami przytnie :/ Czyli rozumiem , że jak gra jest wymagająca to reszte z RAMU pobiera? Jakoś tego nie widze bez obrazy

--- Koniec cytatu ---
Zawsze pobiera Ci pamięć z pamięci operacyjnej bo Twoja karta wbudowane ma tylko 64MB, więc nowe gry na tym nie pójdą. W związku z tym, że pobiera pamięć z pamięci operacyjnej masz jej mniej przez co wzmocnienie karty odbija się utratą pamięci operacyjnej na jej rzecz. Takie jest wyjaśnienie, jeśli Ci nie odpowiada spytaj o to samo na pierwszym lepszym forum dyskusyjnym o sprzęcie.

kkrzychu500:
A wiesz może jak "wzmocnić" taką kartę ale utratą pamięci?

Na forum napisali , że dobrze jest ściągnąć program PowerStrip , i nawet nic tam nie ustawiając poprostu mieć go tylko uruchomionego można poprawić wydajność karty .

Przepraszam teraz za spam ale w ustawieniach BIOS'u było takie coś : Memory Graphics : Max / 128 mb / 256 mb to ustawiłem na 256 . Czyli wnioskując wystarczyło w BIOSa wejść  <facepalm>

Hmm ale ustawiłem na to 256 i nadal pisze , że dedykowana 64 mb o co chodzi ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej