Tereny Valfden > Dział Wypraw
Zadanie szkoleniowe Drasula
Drasul:
Drasul spojrzał na bestie, z pyska toczyła się jej piana niczym u wściekłego zwierza, w oczach płonęła agresja. Jest 10 metrów ode mnie. Mam aż nadto czasu, żeby naciągnąć cięciwę. Młody łucznik sięgnął po strzałę u pleców po czym wycelował w nadbiegającego wilka. Nie był w stanie oddać poprawnego strzału, zwierzę znajdowało się zbyt blisko, było o wiele szybsze niż zdawało się to Drasulowi. W ostatniej chwili nie mogąc zaatakować wykonał unik turlając się w prawo, co pozwoliło mu uniknąć ataku wilka poprzez przewrócenie. Teraz! Układając się w pozycje do strzału na kolanie Drasul wstrzymał oddech, napiął cięciwę posyłając w stronę czaszki zwierzęcia strzałę. Wilk zawył z bólu, nim zdążył przystąpić do szarszy Drasul sięgnął po kolejną strzałę. Wilk zataczając się próbował podejść do łucznika, rana w głowie osłabiła go na tyle, że robił to mozolnie, na tyle mozolnie, by dać mu czas na naciągnięcie cięciwy z kolejną strzałą, którą posłał w korpus zwierzęcia kończąc jego żywot poprzez wykrwawienie się.
Isentor:
- Moje gratulacje Drasulu. Ukończyłeś swoje szkolenie. Poza tym mam tu Twoją zapłatę, proszę.
Powiedziawszy te słowa, Respev wręczył Ci mieszek.
Trening ukończony
Otrzymujesz 200 grzywien od Respeva.
Talenty:
Drasul - 3 brązowe talenty
Otrzymujesz 75 grzywien premii.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej