Tereny Valfden > Dział Wypraw
Kac Marant
Elrond Ñoldor:
- Odsuńcie się lepiej... - powiedział wychodząc do przodu. Byli w jaskini. W idealnym miejscu do pewnego czaru.
- Izipash ipush huoshan elishash! - krzyknął i klasną w dłonie. Niezwykły podmuch wiatru wydarł się z ciała Arcymaga, uderzając w nadbiegających bandytów i dosłownie odrzucając ich do tyłu. Miażdżąc o ściany tunelu i wnęk, o podłożę. ÂŚciany zadrżały, pył wzbił się potężny, nic nie było widać, przeciwnicy wyli z rozpaczy. Ile było martwych? Ilu konających z poprzetrącanymi karkami? Trzeba było to sprawdzić...
Czar: Podmuch wiatru
// Niech MG stwierdzi ile zabiłem.
Hagmar:
- Sam sie odsuń, to sie robi tak! - dracon wyciągnął rękę przed siebie i trzy razy krzyknął, wskazując 3 różne skupiska bandziorów. Upiltu! Upiltu! Upiltu! Trzy eksplozje czystej mrocznej energi rozrywały każdego w promieniu 6 metrów od centrum wybuchu.
Czar: wybuch cienia.
//Moguś sam oceń ilu rozerwało.
Zeleris Flamel:
Zeleris stanął sobie z boku i bardzo krytycznym wzrokiem obserwował popisy jego towarzyszy. Już zamierzał skomentować technikę Elronda, gdy do działania wprosił się jeszcze Aragorn. Dracon pacnął się w czoło. Zachowanie dwójki magów (w sumie wciąż miał opory aby nazywać tak Aragorna) istotne wyglądało jakby nadrabiali jakieś kompleksy. Flamel tymczasem odprężył się. Szczerze wątpił, aby ktokolwiek w jaskini przeżył.
Adaś:
Ja również podobnie do Zelerisa, stanąłem u wejścia groty oraz patrzyłem jak Edzio wraz z Arusiem porównują swoje interesy.W sumie efekty specjalne to mieli niezłe, ale czy nie lepszy jest zwykły toporek? Po co tyle lat, medytować, uczyć się trudnych słów, czy co tam magowie robią. Skoro ot tak można rozłupać parę czerepów zwykłym, pospolitym toporkiem? Ale cóż co kto lubi, oparłem się o ścianę, trzymając rękę na pistolecie i obserwowałem
Elrond Ñoldor:
Elrond pacnął się w czoło z dezaprobatą.
- Teraz będziesz grzywny ze ściany zdrapywał. Czarów używa się inteligentnie z wyobraźnią, nie na odwal. Mieliśmy ich ograbić, teraz będziemy brodzić w ich flakach. Isentor powinien dostać zjeby za takie przygotowanie Ciebie do roli nekromanty - zrugał go.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej