Tereny Valfden > Dział Wypraw

Dotyk - Spotkanie z Valkirianem.

<< < (2/7) > >>

Victorius:
Victorius udał się w stronę karczmy, gwar z gospody dało się słyszeć od samego wejścia. Było bardzo tłoczno, jednak uwagę Viktora zwróciła spora grupka wokół jednego mężczyzny, miał na sobie dwa miecze oraz medalion w kształcie wilka lecz najbardziej uwagę zwracała jego wielka blizna na oku.

Mohamed Khaled:
Człowiek opowiadał historię, za czasów kiedy jego klan został zniszczony...
"...I wtedy jak nie jebnęło! Kilkunastu magów wpadło do wioski, i zaczęło mordować. Za nimi wpadli żołnierze, którzy brali kobiety, i w miejscu publicznym gwałcili je, po czym zabijali. Ja... jako jeden z strażników tajemnicy... Zacząłem walczyć.. W końcu ich wymordowaliśmy, ale wszyscy prócz mnie padli. Ja sam leżałem nieprzytomny. 
Wtedy przyrzekłem że odnajdę zabójców, i co by się nie działo - sam ich wymorduje...."
Wtedy skończył opowieść... Ludzie patrzyli na niego z współczuciem. Wtedy też zobaczył ciebie...

Victorius:
Valkirian patrzył się na młodzieńca, jego spojrzenie było przenikliwe wręcz przerażające. Viktor ruszył w stronę jego stolika by się z nim przywitać i dowiedzieć się na czym ma polegać zadanie.

Mohamed Khaled:
Patrzył się na ciebie swym mętnym wzrokiem. Rana na oku była do niezwyciężenia. Ciągnęło cię za język by to powiedzieć..

Victorius:
- Skąd ją masz?- zapytał Victorius, zapominając o przestrodze na temat oka. Po minie Valkirianina wiedział, że palnął głupstwo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej