Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wyprawa do Mirty - przebudzenie upiora.

<< < (18/27) > >>

Julian:
- Zgubiliśmy się to fakt. Zastanawia mnie jednak czemu ognik dotknął tylko Canisa? To jest dziwne.
Mam pomysł!
Podszedłem do piktogramów i zacząłem ich dotykać, szukając ukrytych guzików, wyżłobień.

Canis:
- I po całej wyspie powtarza się ten sam ciąg znaków... szczególnie, że draconi używali swojego języka a rzadziej piktogramów, ba opowiadają konkretną historię... Szczególnie że mieli ważniejsze rzeczy do "zapisywania" - Powiedział lekko poirytowany. Podszedł do znaków razem z Julianem by się im lepiej przyjrzeć.

Każdy piktogram był żłobiony w kamiennym bloku. ÂŻłobienia były głębokości jednego centymetra. Nigdzie nie widać śladów by były guziki...

- Piktogramy pokazują tutaj 3 istoty... człowieka, raanaarów i dracona. Draconi byli uważani przez Raanaarów za bogów, więc symbolem Draconów są oczy. Na 1, 2 i 5 obrazku widzimy człowieka jeszcze nie Raanaar, później każda postać przedstawia Raanaar bądź Człowieka zmienionego w Raanaar. 3, 4 i 7 przedstawiają wiedzę, reszta to sytuacje...

Aurius:
-Mamy prawdopodobieństwo przebywania tutaj mumii, więc co za tym idzie możliwe, że jest tu grobowiec lub świątynia. Powtarzające się znaki mogłyby być przypomnieniem na przykład historii tego kogo tutaj złożono do grobu, lub wydarzenia, które by miało miejsce w tej świątyni... - rozmyślał paladyn

Canis:
- Wepchnijcie paluszek w oczko... Dracońskie ruiny... a symbole kierowane do Raanaarów bądź potomnych... a cała historia i tak mówi o ich udziale... prosto w źrenice...

I włożył palec w szczelinę na 13 obrazku, która była źrenicą górującego nad piktogramem oka. Czekał na ruch pozostałych...

Aurius:
Aurius włożył palec w oko będące na 8 piktogramie. Te również znajdowało się ponad innymi znakami.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej