Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wyprawa do Mirty - przebudzenie upiora.

<< < (14/27) > >>

Canis:
-... no mam tu na lewo taką chatkę wieżyczkę co do jeleni strzelam dla sportu... na lewo od cmentarza... z 30 metrów może... o nawet widać! - powiedział iw skazał palcem, miedzy drzewami hem hem było widać podstawę jakiejś wieżyczki drewnianej.

Aurius:
-Dobrze, zostawię cię tam aż do naszego powrotu. Powinieneś być bezpieczny w tamtym miejscu. I jak powiedział tak zrobił. Paladyn podniósł myśliwego i zabrał go w wskazanym kierunku. Tam sprawdził teren i pomógł jakoś się zabezpieczyć mężczyźnie.

Canis:
Aurius:

Wczłapali się na wieżyczkę i Mysliwy oparł się o ściankę budki.

- No dobra tu będzie mi dobrze... najwyżej wiewiórki spotkam, he he. - zażartował głupio... - Tylko wróćcie po mnie, żebym tu nie został...

Doszliśmy do miejsca dziury.

- Halo?! Aurius jesteś? Co ty tam robisz... Modlił się będziesz później.. mamy dużo pracy, tu jest coś nie tak... wraz z Julianem odkryliśmy ciekawe rzeczy... - powiedział w kierunku dziury licząc na obecność Auriusa...

Aurius:
Paladyn dotarł akurat kiedy Canis mówił coś z dziury.
-Już do was schodzę. I zakonnik przemieścił się na dno. -No co tam ciekawego znaleźliście? Nie wyczuwam na razie nic niepokojącego.

Canis:
Wraz z zejściem na dół poczułeś ponownie jak Intuicja cię alarmuje. Canis z Julianem nadal czują.

Canis chciał zacząć opowiadać gdy usłyszeliście szczęk kości... Canis rozświetlił korytarze pochodnią i zauważyliście jak z obu stron tunelu wychodzą na was szkielety. po 3 z lewej i 3 z prawej strony tunelu.

//Przypominam, tunel jest szerokości 5 metrów, wysokości 2,5 metra. Szkielety znajdują się w odległości 10 metrów od was.

6x Szkielet

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej