Tereny Valfden > Dział Wypraw
Wyprawa do Mirty - przebudzenie upiora.
Canis:
Twoja Umiejętność przestała cię alarmować, a Myśliwy się trochę uspokoił... skończył wrzeszczeć.
- A... ale chyba nie zamierzasz mnie tu zostawić... z tymi nieumarlakami... to lepiej mnie zabij po co mam cierpieć... - powiedział nadal przerażony nieumarłymi których spotkał...
Julian:
- Cały czas te same piktogramy. O co tu chodzi? Może to jakaś sala, która miała przedstawiać historie Janusa, a jednocześnie przestrzegać by nie iść w jego strony? Jak sądzisz?
Canis:
- Przecież to tunel... nie natknęliśmy się na żadną salę... coś długo nie ma Auriusa, musimy się cofnąć po niego i to sprawdzić... miał przecież tylko odłożyć myśliwego na górę i wracać. Raan'Oil "zabił" wszystkich Raanaar. Musieli to napisać ludzie bądź jakiś dracon... na przykład Raan'Oil... i na pewno nie żeby ostrzec, bo prawdziwe tajniki Raanaar, ich prastara wiedza zginęła wraz z nimi i ich księgami. niema już ryzyka przybycia dracona, który by miał poczynić coś podobnego. Ocalały właściwie tylko strzępki wiedzy i informacji... To jest bardziej wskazówka do czegoś, albo po prostu legenda... - Powiedział i zawrócił by wrócić do otworu którym tutaj wpadli..
Aurius:
-Nie ma może w pobliżu jakiegoś domu, gdzie mógłbym cię zostawić? Jeśli trzeba to zaniosę cię do wioski, choć lepiej by było gdybym wrócił szybko do towarzyszy.
Julian:
- Aurius sobie poradzi z każdym zagrożeniem to pewne.
Ale szedłem za towarzyszem, co chwilę obracając się do tyłu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej