Strefa pomocy > Gothic
Kilka pytań od nowicjusza
Alastor[RV]:
Zdecydowałem się napisać tutaj bo nie znalazłem jakiegoś ogólnego tematu. Dopiero zaczynam przygodę z Gothic i mam pytanie - kiedy postać określa się czy chce być wojownikiem łucznikiem czy magiem i jak to się robi? Wiem już ze po zrobieniu określonych zadań trzeba zdecydować się do którego obozu się przyłączyć i dzięki temu tematowi zdecydowałem ze będzie to stary obóz. A czy wybór obozu ma jakiś wpływ na wybór profesji postaci? Generalnie chciałbym być magiem.
Devristus Morii:
--- Cytat: Alastor[RV] w 19 Sierpień 2013, 15:05:36 ---Zdecydowałem się napisać tutaj bo nie znalazłem jakiegoś ogólnego tematu. Dopiero zaczynam przygodę z Gothic i mam pytanie - kiedy postać określa się czy chce być wojownikiem łucznikiem czy magiem i jak to się robi? Wiem już ze po zrobieniu określonych zadań trzeba zdecydować się do którego obozu się przyłączyć i dzięki temu tematowi zdecydowałem ze będzie to stary obóz. A czy wybór obozu ma jakiś wpływ na wybór profesji postaci? Generalnie chciałbym być magiem.
--- Koniec cytatu ---
Decyzja odnośnie wyboru nie ma wpływu na profesję postaci. Przyłączając się do Sekty możesz zostać wojownikiem lub magiem, ale tylko do 4 poziomu kręgu. W nowym obozie najpierw jesteś wojownikiem, a potem dostajesz pytanie czy chcesz być magiem czy nadal wojownikiem. W starym obozie również to samo.
Zawszę wybierałem ścieżkę maga i dołączałem się do starego obozu, aby zostać magiem ognia. To według mnie najlepsza droga rozwoju dla maga :)
Alastor[RV]:
Ok dzięki teraz mam jaśniejszy obraz sytuacji. Jeszcze pytanko bo nie moge podniść żadnego przedmiotu, zobaczyłem w instrukcji że jest tylko opisany klawisz "akcja", stojąc np. nad pochodnią naciskam go ale nic sie nie dzieje. Jak podnosić przedmioty?
I jeszcze jedno, chodząc po tej lokacji startowej nagle zabiła mnie błyskawica, o co kaman ?
Stoje nad przedmiotem, aktualnie nad bryłką rudy, czy powinny pojawić sie jakieś opcje typu podnieś czy po wybraniu klawisza akcji postac automatycznie podnosi przedmiot? Po naciśnieciu jednego z klawiszy przypisanych opcji "działanie" kamera zbliża sie na przedmiot ale postac go nie podnosi.
Devristus Morii:
Jeśli się nie mylę klawisz akcji to Ctrl, także spróbuj Ctrl + W
Alastor[RV]:
Wielkie dzięki chyba to opanowałem ale nie bardzo jeszcze wiem jak zabierać przedmioty np z martwych wrogów albo skrzyn, bo otwiera mi sie lista tychże przedmiotów przy lewym boku ekranu ale nie potrafie ich zabrac.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej