Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zadanie szkoleniowe Gordiana

(1/2) > >>

Gordian Morii:
Nazwa wyprawy: Zadanie szkoleniowe Gordiana
Prowadzący wyprawę: Devristus
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: 50% znajomości technik walki dowolną bronią
Uczestnicy wyprawy: Gordian

-To chyba jestem gotowy na rozpoczęcie szkolenia. - rzekł stawiając się przed Respevem. -Trochę średnio stoję z jakąkolwiek bronią, więc jakbym mógł prosić o wypożyczenie jakiegoś tam miecza, to będę niezwykle zobowiązany.- dodał uświadamiając sobie, że jedyną rzeczą jaką ma przy sobie są nieuzbrojone nawet w rękawice pięści.

Devristus Morii:
- Baczność! Witam na podstawowym obywatelskim szkoleniu bojowym. Jestem Respev, ale tutaj mówi się do mnie Panie. Nauczę Cię jak wykorzystać posiadany potencjał bojowy, każdy go ma nawet mrówka. Widzę, że masz broń. Na razie twoje zdanie polega na dotarciu na obszar tamtej zagrody. Ruszaj!

//Zagroda znajduje się 20 metrów od Ciebie.
//Jest dzień, mamy 15:00.

//Na czas szkolenia otrzymujesz:
Nazwa broni: miecz obywatela
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 15
Opis: Wykuty z 0,94kg mosiądzu o zasięgu 0,9 metra.

Gordian Morii:
-Tak jest. - rzekł tylko przypinając do pasa podaną mu wcześniej przez kogoś tam, kto przypominał kwatermistrza broń. Cel miał być prosty. Iść do zagrody i zrobić porządek z tym co się tam znajdowało. Nie było więc sensu siedzieć bezczynnie i narażać się na otrzymanie kopa. Ruszył więc przed siebie i wszedł do zagrody.

Devristus Morii:
Respev spokojnym krokiem poszedł za Gordianem w stronę zagrody. Pomyślał w duchu. Nie wygląda mi na wojaka, ale powinien sobie poradzić ze zwykłym zwierzakiem.
- Młody, czeka Cię walka. Wyposażenie masz? Gotów żeś?

Tak opisujemy wydarzenia, narracje.

Tak opisujemy myśli.

--- Kod: ---[b]Tak opisujemy myśli.[/b]
--- Koniec kodu ---

- Tak opisujemy wypowiadane słowa, dialog.

--- Kod: ---[i]- Tak opisujemy wypowiadane słowa, dialog.[/i]
--- Koniec kodu ---

//Tak zwracamy się do MG, żeby dopytać o dane rzeczy w związku z wydarzeniami, jego opisem lub walkę.

--- Kod: ---[b]//Tak zwracamy się do MG, żeby dopytać o dane rzeczy w związku z wydarzeniami, jego opisem lub walkę.[/b]
--- Koniec kodu ---

Gordian Morii:
-Tak, jestem gotowy.- odparł szybko, bo czemu w zasadzie miał by nie być? W końcu po coś tutaj przyszedł. Nie? - Myślę, że możemy zaczynać. - dodał po chwili niezręcznej ciszy i nie czekając już na nic wszedł do zagrody uprzednio uchylając bramę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej