Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
Zmiana twarzy Bezimiennego na stałe
green1500:
Jak w temacie. Jak tego dokonać?
Bawiłem się trochę face helperami. Twarz która mi najbardziej przypadła do gustu to Thief - 44.
Grając face helperem nie możemy wykonywać podstawowych czynności. Na pewno da się to coś z tym zrobić. Jak?
Bawiłem się w hero export L hero import L, ale to nic nie zmienia, poza tym zamieniasz się wtedy w face helpera z podstawowym ryjem.
Nocturn:
Do folderu z Gothic II zainstaluj G2MDK i spolszczone skrypty G2NK. Przejdź do Gothic II\_Work\Data\Scripts\Content\Story\NPC i znajdź plik PC_Hero.d. Otwórz go za pomocą edytora tekstu, np. WordPad. Teraz musisz zmienić wszystko odpowiadające za kształt i teksturę głowy. Najłatwiej będzie poprzez Ctrl + H.
Wszystkie Hum_Head_Pony zamień na Hum_Head_Thief (kształt),
a FACE_N_Player na Face_P_Tough_Rodriguez (tekstura).
Włącz GothicStarter_mod, zaznacz Reparse Scripts/Skripte parsen (w zależności od języka) i uruchom grę.
Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.
green1500:
Zrobiłem jak mówiłeś poza zainstalowaniem spolszczonych skryptów - uznałem, że nie bawię się raczej w takie rzeczy, toteż się nie przyda.
Kiedy włączam nową grę, ładowanie leci prawie do końca, wyświetlają się dwa filmiki, ładowanie się zatrzymuje i gra się wyłącza bez żadnego błędu.
Jakieś rozwiązanie? Dziękuję za pomoc.
Jeśli te polskie skrypty będą konieczne to czy te z tej strony http://themodders.org/index.php?/topic/9188-gothic-ii-nk-polskie-skrypty/page__hl__skrypty będą działać?
edit : Zainstalowałem te polskie skrypty - gra się włącza, jednak bezimienny ma dalej tą samą twarz, a zamiast polskich mam napisy niemieckie.
Nocturn:
W paczce spolszczonych skryptów występuje również PC_Hero.d, dlatego podczas podmiany plików zostaje przywrócony podstawowy wygląd postaci.
Problem z niemieckimi napisami pojawia się dość często. Jesteś pewien, że zaznaczyłeś opcję parsowania skryptów (screen)?
green1500:
Jestem tego w 100% pewien.
Pokombinowałem znowu w skryptach, które zostaly wymienione i faktycznie twarz zostala zmieniona. :) Bardzo się ciesze ze mi pomagasz, mam nadzieję, że wpadniesz na pomysł co może być nie tak z tymi napisami. Mała podpowiedź: kiedy wybieram jakąś opcję dialogową, to napis jest polski, ale gdy postać zaczyna mówić, pojawiają się niemieckie napisy. To spora przeszkoda z racji tego, że czytam o wiele szybciej niż mówią postacie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej