Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Twój wybór obozu

<< < (66/73) > >>

Lord Hejgen:
A ja nie wiem bo stary obóż może jest dobrze ufortyfikowany ale Nowy Obóz też jest dobry , a poza tym jest tam Lee który zostaje naszym  kumplem. Oczywiośćie pamiętam o gównych przyjaciołach Gornie , Miltenie , Diego i Lesterze. Obozu na bagnie bym nie wybrał bo są dwa powody :
- nowicjusze w gothic 2 nas atakują jako poszukiwacze ( obrazek na dole )

- pozatym w gothic 1 niszczym śniącego więc i tak wiecie więc wybrałbym Nowy Obóz( obrazek na dole )

tu chodzilo o ten tekst o śniącym

Nocturn:
Stary Obóz:
-leży w centrum Kolonii
-jest największy
-jest najsilniejszy
-dobrze ufortyfikowany
-ma swój klimat, szczególnie wieczorem
-dostawy z zewnątrz
-płacąc strażnikom, można czuć się bezpiecznie

Nowy Obóz:
-niektóre osoby są spoko
-mają karczmę, czego brakuje w Starym Obozie
-nie brakuje im ryżu i ryżówki
-większość to szkodnicy (mordercy, złodzieje i grabieżcy)
-osobiście, nie podoba mi się wygląd tego obozu

Obóz Bractwa:
-każdy otrzymuje skręty
-bagiennego ziela im nie zabraknie
-mają niezłe stosunki z innymi obozami
-bagno = komary, plagi komarów
-pranie mózgu
-błotne węże w obozie
-brak fortyfikacji

Stary Obóz vs Nowy Obóz: Co by się stało z Nowym Obozem, gdyby bariera nie padła możemy zobaczyć w modzie Czas Zapłaty. Nie oszukujmy się, Nowy Obóz może i jest tak "bojowo" nastawiony do Starego Obozu, ale nie mieliby z nimi szans. Ilu jest najemników w obozie? Nie licząc Wolnej Kopalni bo tamci już nie żyją. 15? A strażników? Sam nie wiem.

widda2000:
Ja przyłączyłbym się do starego obozu.
Trzymałbym się blisko Diego i magów ognia.
Dzięki temu miałbym miejsce w najlepiej ufortyfikowanym obozie.
A w razie zniszczenia bariery magowie by mnie uniewinnili.

irask2:
Ja bym wybrał Nowy Obóz. Co prawda nie ma zamku i palisad, ale za to klimatu nie sposób mu odmówić.

Jeśli miałbym wybrać obóz w realu, a nie w grze, to ciężko byłoby zdecydować. Stary Obóz jakoś bardzo kojarzył mi się z miejscem, gdzie szaraczki nie mają szans na to by się wybić.
Nowy Obóz bardziej mi się kojarzył z wolnością i możliwością awansu. Wybrałbym raczej ten obóz, bo jak wiemy z Gothica 2, cała Górnicza Dolina źle skończyła, więc nie ma większego sensu gdzie bym poszedł w realu.

Ale na pewno nie na Bagna, gdzie wszystko chcę Cię zabić i zjeść.

GaroK:
To jednak zależy od profesji,bo jeśli chcemy zostać ''Magicznym wojownikiem''(jak paladyn w II zresztą)to idziemy do sekty,lub jeśli chcemy okradać ludzi i walicć z łuków to idziemy do NO,ale liczy się też charakter i klimat danych obozów.No ja to raczej jak już mówiłem często wybieram NO,bo tam się czuje swobodnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej