Tereny Valfden > Dział Wypraw
Ostatnia Wieczerza
Nocturn:
- We własnej osobie. Właściwie nazywam się Nocturnus, jednak jest to nieco bardziej oficjalna nazwa. Nocturn, adept magii powietrza w Mrocznym Pakcie od czterech miesięcy. - odpowiedział draconowi, po czym podał mu dłoń i kontynuował rozmowę. - Ty zapewne jesteś Zeleris Flamel, również uczeń magii powietrza. Widywałem Cię u Julii Targillor, mistrzyni powietrza, jednak były to przelotne spotkania, więc nie mieliśmy nawet okazji się poznać.
Zeleris Flamel:
Zeleris ścisnął łapą dłoń adepta.
- Dokładnie tak, Zeleris Flamel, mag powietrza, znany także jako "Ten Fajniejszy Dracon". - Wyszczerzył się paskudnie. Gdy wszyscy zaczęli wsiadać na konie, Flamel uczynił to samo.
- Podobnie jak ty naukę zacząłem kilka miesięcy temu. Znaczy się ponownie zacząłem. Wcześniej pobierałem nauki w Gildii. Czyli już będzie trochę lat związku z magią. -
Hagmar:
Kompania dowlokła się do przystani, skrzynie załadowano ostrożnie na rzeczny stateczek. Aragorn wdreptał wraz resztą na pokład i odpłynęli w stronę Afers.
Mogul:
- Tiruriru.
Adaś:
Adamus całą podróż do Arfes siedział cichutko rozmyślając. Kiedy dotarł na statek grzecznie się usadowił czekając na rozwój wydarzeń.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej