Autor Wątek: Kurwy, wino i domino!  (Przeczytany 10691 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

Odp: Kurwy, wino i domino!
« Odpowiedź #80 dnia: 21 Kwiecień 2013, 16:20:15 »
-Jazda wozem to tylko kwestia dłuższego czasu. Mi pasuje wszystko, dostosuje się. Decyzję postawiam wam.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 21 Kwiecień 2013, 17:23:05 »
-Skoro ty się dostosowujesz, mnie się pomysł podoba. No to w takim razie wybieramy pomysł naszego smoczusia.-Powiedział zadowolony z decyzji jakie podjęli.-To co jutro o świcie proponuję wyruszyć. Ja w między czasie wszystko zorganizuje, a wy możecie się zabawić, czy tam na dachach postać.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 21 Kwiecień 2013, 17:23:05 »

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
  • Reputacja: 698
  • Drugie wcielenie Draga!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 21 Kwiecień 2013, 21:36:53 »
- No to widzimy się jutro o świcie pod tą fontanną - podsumował Zeleris. Odszedł kilka kroków od murku fontanny. - Skoro ustalone, to ja lecę sobie. - Rozłożył skrzydła. - Muszę się napić. I coś zjeść, a potem się zobaczy. Do jutra! - pożegnał towarzyszy. Machnął skrzydłami i poleciał sobie gdzieś w miasto.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 22 Kwiecień 2013, 18:56:07 »
Tak jak się umówiliście tak się stało. O świcie wyruszyliście spod fontanny, do wozu wcześniej załatwionego przez Adamusa. Nie czekając tam długo wyjechaliście. Trakt przez step był zadbany, dzięki czemu na wozie było bardzo wygodnie. Po siedmiu dniach relaksującej podróży ujrzeliście cel waszej podróży. Z oddali widzieliście miasto do którego zmierzało dużo ludzi...

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 22 Kwiecień 2013, 19:33:30 »
Podróż byla o wiele wygodniejsza, niż przeprawa przez pustynię. Głównie dla tego, że Zeleris, jako najbardziej rzucający się w oczy, spędził jej wiekszą część ukryty w wozie, wyjadając zapasy i pijąc wino.
- Ale wiocha - skomentował, wychylając łeb spod plendeki, gdy dojeżdżali do celu.
- Rozumiem, że tu i załatwiamy sprawę ze smokiem i Nizioł robi swoje? - zapytał.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 22 Kwiecień 2013, 21:11:38 »
-Ta przynajmniej mam taką nadzieję.
Powiedział smagając konie lejcami, aby przyśpieszyły trochę kroku. Byli coraz bliżej miasta, kiedy Adamus spytał:
-Zastanawiam się czy nie było by najlepiej się rozdzielić jakoś? Wiecie ja bym udał się z jednym z was do ratusza pod pretekstem założenia filii mojej i Arusiowej spółki. A drugi co by został zainteresowałby się w mieście czy nie słyszano gdzieś o smoku. Co jak co ale władze mogą niechętnie udzielać takiej wiedzy, a ludzie swoje wiedzą. Więc co o tym sądzicie?

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 22 Kwiecień 2013, 21:41:08 »
-Czemu nie. Ale ja jak pogromca smoka nie wyglądam, także byłbym mało wiarygodny w jego poszukiwaniach.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 22 Kwiecień 2013, 21:47:52 »
-Ale z tego co wiem masz wyeliminować pewnego kapłana nieprawdaż? A gdyby tak upiec dwie pieczenie na jednym ogniu? Wiesz dostałbyś się do niego, grzecznie się dowiedział co wie. A później cichaczem byś go wyeliminował. Potem byśmy spotkali się w jakiejś karczmie i ewentualnie uzupełnilibyśmy wiedzę na temat jakiegoś smoka. Jeśli oczywiście zajdzie potrzeba taka. 

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 22 Kwiecień 2013, 21:55:29 »
- Nie musisz być od razu łowcą smoków, aby pytać o takowego - dodał dracon do słów Adamusa. - Udawaj badacza... chociaż z miną jaką robisz obecnie to nie przejdzie. O, obieżyświata! ÂŻe niby słyszałeś coś o smokach i masz kaprys zobaczyć i dać się spalić - zaproponował.
- My i tak będziemy mieli trudniej. Użeranie się z urzędasami jest gorsze od zabijania smoków i demonów. - Spojrzał na zbliżające się miasto. 

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 22 Kwiecień 2013, 22:08:16 »
-mi to w sumie obojętne. Robię to za co mi płacą. Mam latać za informacjami o smoku, czemu nie. Zabić jakiegoś kapłana? Zwyczajnie popołudnie dla niektórych.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 22 Kwiecień 2013, 22:20:22 »
Wjechaliście do miasta.

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 23 Kwiecień 2013, 12:39:24 »
W końcu wjechali do miasta. Było ono jakieś nijakie. Jakoś nic nie rzucało się w oczy, a przynajmniej nic nie było wartego wspomnienia i opisania.
- No leć do pracy, Mały - rzekł Zeleris do niziołka. Nie żeby go wyganiał. Po prostu chciał, aby mały zabójca miał więcej czasu na wykonanie zadania!
- A my tymczasem do urzędu się udamy. Mam nadzieję, że nie będzie kolejek, ani bab rodem z dziekanatu na Uniwerku z Efehidon... - Wzdrygnął się lekko.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 23 Kwiecień 2013, 16:22:28 »
-Ano ÂŻeluś Wiatropędny ma racje. Najlepiej będzie jak się teraz rozdzielimy.-Powiedział w kierunku Blaze. Po czym wrócił się do dracona-To co idziemy do tego urzędu. Proponuje abyś pełnił rolę ochroniarza. Chyba że masz jakiś inny pomysł?

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 23 Kwiecień 2013, 16:32:16 »
Niziołek z radością się oddalił. Zaczął wędrować po uliczkach miasta. Jego oczy bacznie obserwowały każdy szczegół. Rejestrował w pamięci co mógł. Szukał też oznak jakichkolwiek miejsc kultu.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 23 Kwiecień 2013, 17:08:51 »
Blaze:
Zawędrowałeś na plac świątynny. W okół znajdowało się parę mniejszych kapliczek, ale twoją uwagę przykuła ogromna świątynia w samym centrum tegoż placu. Było już po nabożeństwie południowym, więc ludzie (głównie starsi mieszkańcy miasta) wychodzili ze świątyni.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 23 Kwiecień 2013, 18:16:45 »
-Przepraszam, kto jest opiekunem tej świątyni, czy też odpowiada za nią z racji swojej pozycji? - spytał jednego z przechodzących ludzi.

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 23 Kwiecień 2013, 18:20:38 »
Dracon wyszczerzył się smoczo, gdy usłyszał propozycję Adamusa.
- No raczej. ÂŹle by o mnie świadczyło, gdybyś to ty robił za mojego ochroniarza! - Zaśmiał się szyderczo. - Tylko nie miej potem pretensji, jak się za bardzo wczuję w rolę i dam komuś po ryju za pozorny atak. - "Wyłamał" sobie palce dłoni, w bardzo miły dla ucha sposób, chrupiąc kośćmi. W sumie to nie miałby nic przeciwko takowej obronie. Nie miał jeszcze okazji, aby poćwiczyć nieco przypomniane sobie niedawno zaklęcia. Chociaż spalanie ludzi w środku miasta byłoby raczej nie na miejscu.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 23 Kwiecień 2013, 18:28:50 »
//:Blaze:

-O tak chłopczyku, nasz Wielebny wspaniale opiekuje się naszą świątynią! Drugiego takiego nie znajdziecie, wspaniały kapłan z niego. A i biednym się zajmuje, kiedy w świątyni nie siedzi.
Odpowiedział ci zahaczony podstarzały, słabo widzący mieszczanin. 

-A tam po mordzie klep kogo chcesz. Bylebyś nie puszczał wiatrów w obecności tego całego gubernatora.
Odpowiedział w równie wyszczerzonym uśmiechu, stąpając krok po kroku w kierunku ratusza. A przynajmniej do odpowiednika tejże instytucji. Po dłuższej wędrówce, oraz przebijaniu się przez tłumy ludzi. Dotarli pod drzwi tegoż budynku.

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 23 Kwiecień 2013, 18:40:50 »
- Nie znam jeszcze takich zaklęć - odparł, jakby nie załapał błyskotliwego żartu Adasia. Ruszyli. Zeleris szedł pierwszy, przed Adamusem. Torował drogę, przecierał szlaki i zwyczajnie roztrącał ludzi. Co prawda większość ludzi sama ustępowała mu drogi. Nikt nie chciał wpaść na coś, co przypominało połączenie smoka, demona i człowieka. Zelerisowi oczywiście bardzo to odpowiadało. W swym chorym zadufaniu w sobie, lubił to uczucie przewagi nad motłochem. W końcu dotarli jednak do drzwi. Tam dracon się zatrzymał. Złapał za klamkę i otworzył drzwi. Zlustrował wnętrze, węsząc zagrożeń. A co, ochroniarz w końcu! Gdy stwierdził, że wewnątrz nie czyhają wściekłe babcie i koty, przepuścił Adasia.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 23 Kwiecień 2013, 19:10:20 »
Niziołek się zastanawiał, czy to na pewno tego człowieka ma zabić.
-A gdzie znajdę wielebnego? I nie wiesz czy jest ktoś kto chciałby krzywdy tego dobrego człowieka?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 23 Kwiecień 2013, 19:10:20 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18