Tereny Valfden > Dział Wypraw
Miecz Yorgena Wiatropędnego
Elrond Ñoldor:
--- Cytuj ---Nazwa: Miecz Yorgena Wiatropędnego
Prowadzący wyprawę: Aragorn
Wymagania: Walka dowolną bronią 75%, logiczne myślenie.
Uczestnicy wyprawy: Malavon, Elrond, Adamus (Adaś), Mogul, Aragorn
--- Koniec cytatu ---
Elrond popatrzył na mapę którą pokazał im krasnolud. Zapamiętał.
- Cały plan wydaje się być bardzo prosty. Rozumiem że trudności przysporzą nam pułapki, potwory i temu podobne sprawy. Ale nie ma co gdybać. Ruszamy? - spojrzał pytająco na Malavona i na krasnoluda. Oczywiście znał odpowiedź, ale wolał się upewnić. Może czarodziej i wojownik będą chcieli się czegoś jeszcze nauczyć przed wyruszeniem.
Hagmar:
- Cześć towarzysze. Witaj Tyrr. Przywitał się Aragorn który przybył czym prędzej.
Adaś:
Adamus nie odpowiadał na pytanie Elronda które było oczywiste. Natomiast gdy przybył Aragorn, skinął tylko głową na przywitanie oczekując na wymarsz.
Mogul:
Za Elrondem szedł Mogul. Przeczuwał, że nie może puścić staruszka samego po jakiś miecz. ÂŚledził go w sposób nietypowy - chodził po dachach budynków. W końcu mag zatrzymał się przy około dwudziesto metrowym budynku. No, zobaczymy co teraz potrafię. Zeskoczył. Sam siebie zadziwił jak łatwo mógł balansować ciałem, by w końcu upaść "na cztery łapy" przy towarzyszach. Było to jego najlepsze wejście. Jak gdyby nic rzucił wszystkim na powitanie siemka.
Elrond Ñoldor:
- Potwór! Do broni! - zaskrzeczał Arcymag. W rękach dzierżył kostur. Przydzwonił nim w łeb bestii.
// ja mykam, nie będzie mnie do wieczora, jadę odwiedzić rodzinę...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej