Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test zaufania #2
Nocturn:
- Dzięki.
Nocturnus udał się więc do wyznaczonego domu. Stanął przed drzwiami, po czym zapukał.
Hagmar:
Drzwi otworzył Ci mauren. - Słucham?
Nocturn:
- Witaj! Nazywasz się Mohamed Kazar, mam rację? Potrzebujemy Twojej pomocy. Jesteś dyplomatą, więc może Ci się uda... Daleko na północy znajduje się wioska ludu zwanego Nordami. Jej wodzowie podlegają niejakiemu Lithanowi, potężnemu elfickiemu magowi. Ten elf wykorzystuje lud Nordów do swych brudnych celów, mianowicie ataków na Valfden. Może to doprowadzić do poważniejszego konfliktu, który zagrozi całemu państwu. Pomożesz nam?
Hagmar:
- Hola! Powoli, tak jestem Kazar. A ty mówisz za szybko. Wejdź i rozgość się. I opowiedz wszystko powoli i dokładnie.
Nocturn:
- Dziękuję!
Nocturnus wszedł do środka.
- Jak już wspomniałem, potrzebujemy Twojej pomocy. Chodzi o dobro całego kraju. W północnych górach znajduje się wioska, w której mieszka lud zwany Nordami. Jakiś czas temu do wioski przybył elficki mag, zwany Lithanem. Szybko przyporządkował sobie północnych wodzów, skupiając tym samym małą armię do własnych celów. Można by to ignorować, ale ta armia jest przeznaczona do ataków na Valfden. Jeśli szybko temu nie zaradzimy, to może dojść do poważnego konfliktu. Elfy i ludzie północy staną po stronie Lithana, natomiast po stronie Valfden stanie armia królewska i krasnoludy. Po takim wydarzeniu, państwo znacznie osłabnie, stając się ofiarą najeźdźców. Aby temu zapobiec, można spróbować przekonać wodzów do złych intencji Lithana. Czy potrafiłbyś coś z tym zrobić?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej