Autor Wątek: Operacja "Czerwony ÂŚwit" - Jesienna kontrofensywa  (Przeczytany 15551 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

Odp: Operacja "Czerwony ÂŚwit" - Jesienna kontrofensywa
« Odpowiedź #180 dnia: 19 Marzec 2013, 22:11:43 »
Coś tu z pewnością jest nie tak. Niziołek stał pod jedną z ścian sali. Widział mężczyznę, który wszedł na ucztę i jak gdyby nigdy nic zaakceptował propozycję kapitulacji. Albo to miejsce nie jest dla nich nic warte i chcą wycofać wojsko, albo siedzimy na jednej wielkiej bombie. Ale przecież oni też by zginęli. Chyba, że...są tu portale... Cała sytuacja niepokoiła Blaze'a.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #181 dnia: 19 Marzec 2013, 22:14:28 »
Dracon leniwie wzniósł toast, nie pił zamoczył aby usta. - Na jakiej podstawie twierdzisz że kłamię? Dam mu złoto i zagwarantuje podróż do Afers, tam przejdzie przez portal i zniknie. Bo nawet ja nie mam tam ludzi. Cieszy mnie fakt że się poddacie. Kurwa, co za idioci... mają plan, magia?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #181 dnia: 19 Marzec 2013, 22:14:28 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #182 dnia: 19 Marzec 2013, 22:26:30 »
- Intuicja - powiedział elf - Podpiszemy co trzeba, ale Sado nigdzie nie idzie. Powiedzmy, że będzie pod moją protekcją.
- I dla wyjaśnienia. Nie poddajemy się, bo przecież miasto nie jest wcale agresywnie nastawione. Stacjonuje tutaj duża armia, ale nie mamy złych zamiarów. Nie poddajemy się, podpisujemy tylko akt o nieagresji.
- Dokładnie tak jak mówi pan Kher. Podpiszemy akt o nieagresji.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #183 dnia: 19 Marzec 2013, 22:31:59 »
- Wolne Hrabstwo Verran? Chyba śnicie. A kim pan jest by stawiać takie warunki?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #184 dnia: 19 Marzec 2013, 22:39:06 »
Lithan spojrzał na niego dziwnym wzorkiem
- Nie, skądże. Hrabiego już nie ma pośród nas. Hrabstwo jest wolne od jego rządów i jego chorych pomysłów. Nam nic do tego. Jedyne co chcemy, to aby żadnemu z obecnych w tym mieście ludzi nie stała się krzywda.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #185 dnia: 19 Marzec 2013, 22:49:45 »
- To mogę obiecać, jednakże nie zgodzę się na nic więcej. Złożycie broń i tyle. Ci co muszą pójdą do więzienia na kilka lat. Więcej łask nie zapewnie.

//Aragorn nie wi że to Lithan

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #186 dnia: 19 Marzec 2013, 23:02:36 »
- Tyle nam wystarcza, prawda panie Kher?
- Tak owszem.
- W takim razie po wieczerzy podpiszemy odpowiednie dokumenty. A teraz rozmawiając chciałbym się czegoś zapytać. Liczyliśmy, że przyjdą z wami pan Khan, pan Elrond. Czemu nie mogli się tutaj zjawić?

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #187 dnia: 19 Marzec 2013, 23:09:13 »
- Mądrość płynie przez te słowa. Ale musisz wiedzieć, że w potędze nie ma nic złego. Tak samo nie ma nic złego w dążeniu do potęgi. Wszakże wszyscy to robimy na co dzień, nawet ty ćwicząc mieczem. Jedynie nasze decyzje mogą być złe. Sposób, jak chcemy tą potęgę osiągnąć. Wiec, że nekromanta czy lisz wcale nie musi zabijać ludzi, ba, nawet z martwymi ciałami nie musi nic robić. To wszystko zależy od tego jak będzie chciał osiągnąć wielkość. A to, że sam z własnej woli godzi się na przebicie swojego serca, a później dobrowolnie godzi się na opuszczenie swojego cielesnego ciała, nie jest czystym złem. To indywidualna decyzja, nie mająca wpływu na osoby trzecie. Wież mi, niejeden wojak w tym obozie przelał dziesiątki razy więcej krwi, zabił więcej bogom winnym ludzi, niż zwykły nekromanta. I kto jest tutaj czyni zło, z którym chcesz walczyć?

Offline Aurius

• Magnat
  • Reputacja: 1053
    • Karta postaci

« Odpowiedź #188 dnia: 20 Marzec 2013, 07:42:39 »
-Wiadomo, że nie wszyscy są źli. Ja po prostu zamierzam walczyć z tymi, którzy zagrażają wolności, którzy drwią sobie z sprawiedliwości tego świata oraz ci którzy znęcają się nad słabszymi od siebie. Według mnie prawdziwy rycerz nie walczy z człowiekiem, czy samą osobą, a z jego pobudkami i intencjami. Nikt nie może być sam w sobie zły, to dopiero jego cele i zamiary stają się białe lub czarne.

Offline Korag

• Myśliwy
  • Reputacja: 332
    • Karta postaci

« Odpowiedź #189 dnia: 20 Marzec 2013, 07:42:52 »
Korag przybył na wieczerzę w stroju wieczorowym. -A co tam!-zostawił sobie oczywiście broń i płaszcz bractwa. Nie żeby nie ufał organizatorom uczty, ale bez swojej broni czułby się niemal jak nagi. Po tym jak wszyscy zasiedli do stołu obrzucił szybkim spojrzeniem zgromadzonych i chciał skosztować któregoś z apetycznie wyglądających dań, jednak... Nie wątpił oczywiście w honor przeciwnika, ale coś mu nakazywało wstrzymać się od jedzenia i picia. Na początku nie wiedział, czy tym który ich powitał jest Kher, czy Grundeweld. Na szczęście jakiś elf rozwiał jego wątpliwości. Najciekawsze było to, że zachowywał się jak ktoś równy rangą generałowi, czasem krasnoludowi wydawało się nawet, że to on mówi co Kher ma zrobić. Było to o tyle dziwne, że nie słyszał nigdy by wśród dowódców wroga był jakiś elf.

//
A ja już nie czituje...  ;[

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #190 dnia: 20 Marzec 2013, 09:11:45 »
- Koragu i wy wszyscy, nie musicie się obawiać trucizny. To byłoby zbyt prymitywne - powiedział elf i nałożył sobie pieczeni
- Co u Isentora? - zapytał Kher

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #191 dnia: 20 Marzec 2013, 10:04:50 »
- W takim razie, życzę Ci, abyś wytrwał w swoich postanowieniach - coś zaburczało. Elrond pomasował się po brzuchu. - Nie pamiętam kiedy ostatnim razy jadłem. Przyłączysz się do wspólnej pieczeni? - zapytał zakonnika. Nie czekając na odpowiedź polecił karczmarzowi, czy komu tam, kto roznosił jadło, aby dostarczyć do stolika, przy którym rozmawiali, pieczony drób i karafkę wina.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #192 dnia: 20 Marzec 2013, 11:45:31 »
Devristus przyglądał się Elfowi, który towarzyszył Kherowi. W całej sytuacji mag stał z boku i nie rzucał się w otoczenie.
A u Isentora wszystko w porządku uciął rozmowę Dev wychodząc z cienia.

Offline Aurius

• Magnat
  • Reputacja: 1053
    • Karta postaci

« Odpowiedź #193 dnia: 20 Marzec 2013, 11:49:55 »
-Nie wypada odmówić. Poza tym nie samym chlebem człowiek żyje. Jakieś mięsiwo też warto ruszyć. Szkoda, żeby coś tutaj się zmarnowało.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #194 dnia: 20 Marzec 2013, 12:29:08 »
- Poleciłem was sprowadzić wszystkich, czemu dopiero teraz Devristusie przybywasz? - zapytał Kher

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #195 dnia: 20 Marzec 2013, 12:33:34 »
Trzeba mieć dobre wejście, po za tym ubranie, które zostało mi przyniesione było za małe na mnie. Taka tam mała wpadka ze strony organizatora. Lepiej pojawić się późno niż wcale. Ponadto macie piękne obrazy w korytarzach. Nie sprzedajecie ich czasem?
« Ostatnia zmiana: 20 Marzec 2013, 12:36:14 wysłana przez Devristus »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #196 dnia: 20 Marzec 2013, 12:35:44 »
- Nie zabrałem wszystkich gdyż jestem ostrożny, myślałem że Grundeweld żyje. A po nim spodziewałbym się noża w plecy. Dlatego część moich dowódców została. Ta nie ogarnięta część... Dracon myślał o Khanie, wiedział że ten czerwony ork wyciąłby jakiś numer.

Offline Korag

• Myśliwy
  • Reputacja: 332
    • Karta postaci

« Odpowiedź #197 dnia: 20 Marzec 2013, 12:36:12 »
-Skąd zna moje imię?-Krasnolud dobrze wiedział, że nie jest jeszcze aż tak sławny by podejrzany elf mógł go tak łatwo rozpoznać. -Mamy szpiega w obozie? A może magia?- Zerknął dyskretnie na elfa i postanowił sobie nie myśleć za dużo. Zamiast tego sięgnął po kaczkę.   

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #198 dnia: 20 Marzec 2013, 12:53:56 »
Ork siedząc przy Elrondzie i nieznanym zakonniku rozmyślał w jaki spsób mógłby potraktować zdrajcę Sada. Wiedział, że ból sprawia mu przyjemność, więc Kher wygrałby szybką śmierć od niego. Ork był lekko zdenerwowany faktem, że Aragorn nie pozwolił mu iść. Zdawał sobie jednak sprawę, że baron zrobił to dla dobra wszystkich. Bo wizyta Mogula w zamku najprawdopodobniej pokojowa by nie była.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #199 dnia: 20 Marzec 2013, 13:17:30 »
Siedział i pił piwo. Był pewien, że w zamku właśnie trwa starcie... I że za chwilę przybędzie jeden z nas... Nie wiedział jak wielce się mylił. Z tego co słyszał, to Kher jest gotów na wszystko. Zaprosił bardziej wpływowe osoby na ucztę. Ucztę która może być tą ostatnią.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #199 dnia: 20 Marzec 2013, 13:17:30 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything