Autor Wątek: Cokolwiek będzie, wytrwamy! Epicka obrona Mrozów.  (Przeczytany 6413 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

Odp: Cokolwiek będzie, wytrwamy! Epicka obrona Mrozów.
« Odpowiedź #40 dnia: 05 Marzec 2013, 22:23:12 »
Elrond zmierzył wzrokiem karczmę, wszystkie jej kąty, wszystkich przestraszonych chłopów, którzy topili swe strachy w kuflach złocistego. O wyglądzie karczmy staruszek za dużo nie myślał, bo była to zwyczajna wiejska karczma. Kufle na pewno były brudne. Tak samo jak podłoga, ściany i sufit, z którego wesoło dyndały pajęczyny. Słysząc głos Spardy kiwnął tylko głową, podszedł do szynkwasu i zamówił dwa piwa. Widział że Adept niczego nie zamówił, a czarodziejowi jakoś nie przychodziło do głowy, by na polu walki stawić się z trzeźwym umysłem. Usiadł, wypił, otarł usta z piany.
- Jak tam nauka magii zniszczenia?

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #41 dnia: 05 Marzec 2013, 23:11:52 »
Nie nazywaj jej tak - zażartował... Ogień odbiera życie, lecz i także je daje - przemówił mądrze.
Jeśli chodzi o samą naukę... Mam nadzieje że po tej wyprawie starczy mi na naukę ostatnich 2 zaklęć.
Nauczyłem się wszystkiego, czego ma się nauczyć adept.. - nie chwalił się... Zostały mi tylko 2 zaklęcia i wszystko załatwione...
Nie będę starał się o awans... Jeśli mistrz zdecyduje że mój czas awansu nadszedł przystosuje się do tego...
Ale mam pytanie. Pozwolą mi się uczyć zaklęć przeznaczonych dla magów? zapytał. Ty już jesteś magiem, dlatego radze się ciebie. Był ciekawy, czy dadzą się uczyć adeptowi zaklęć dla maga...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #41 dnia: 05 Marzec 2013, 23:11:52 »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #42 dnia: 06 Marzec 2013, 00:34:43 »
- Daje życie? Nie daje go w cale. Ani troszeczkę. Może dać jedynie ciepło. A w nadmiarze nawet i ta odrobina dobra może wyrządzić wielkie szkody - dopił piwo. Widział oczami wspomnień płonące Elanoi. Widział spustoszenie, jakie robi spadający na ziemię w snopie ognia, ogromny meteoryt. Widział smoki i demony, które niszczyły wszystko czego się tknęły.
- Nie, drogi Adepcie. W moich oczach mylisz się. Ale każdy ma prawo do własnego postrzegania świata. Wspominałeś o zaklęciach. Wątpię by Isentor, nasz Mistrz, pozwolił Ci naukę czarów przeznaczonych dla magów.  Ale nie rozumiem co stoi Ci na przeszkodzie, by po wyuczeniu się wszystkiego co dla Ciebie jest dostępne, starać się o awans na maga? Przecież zapytać nie zaszkodzi. Ze mną właśnie tak było. Wyuczyłem się wszystkiego i zasugerowałem awans. Otrzymałem go od razu.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #43 dnia: 06 Marzec 2013, 13:38:56 »
Ogień sam w sobie nie daje życia, to prawda.. Lecz... przerwał... daje światło. A z tego co wiem to światło jest potrzebne... - po czym dodał: Ogień jest zabójczą bronią. Tu się zgodzę!
Ale czy na świecie nie było słychać jak to pochodnia... zapalona
- upewnił towarzysza .. uratowała życie...
Jak widać ognień ma wiele zastosowań... tu zaczął wymieniać .. palić, zabijać i ratować przed dzikimi zwierzętami - rzekł kończąc wymienianie.

Tu usłyszał z ust maga o awansie.
Czy to nie było by dziwne? W pakcie jestem od niedawna. W tym czasie zdążyłem się wiele nauczyć, i znam już magie ognia... Ale dołączyłem zaledwie nie dawno... Dokładnie wtedy jak żeście byli z mistrzem na tej wyprawie, co to na niej podobno demony spotkaliście.
Przerwał na chwilę... Podszedł do lady i zamówił 2 piwa. Po odebraniu wrócił do stolika, postawił piwo przyjacielowi... i sam zaczął dalej mówił popijając:
I tu jest pies pogrzebany. Inni szkolą się od kilku lat, by zostać magiem, a tu jakiś chłystek... jak go nazwał Aragorn w karczmie ...zostaje adeptem, i niedługo potem awansuje? Czyż to nie dziwne?

Ale dobrze... Po nauczeniu się zaklęć, udam się do mistrza w celu dopytania się o rangę maga. Rzekł skrzywiając się lekko. Teraz to właśnie poczuł smak swego "złocistego napoju" który niestety był zielonkawy i smakował jak szczyny smoka

//Jestem jebnięty... Sam nie zrozumiałem własnej wypowiedzi :D

//Wiem że to jeszcze długo, lecz od mej nagrody odlicz koszt tych piw :)
« Ostatnia zmiana: 06 Marzec 2013, 13:48:58 wysłana przez Sparda »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #44 dnia: 06 Marzec 2013, 14:26:48 »
Elrond tylko kiwał głową, nic nie mówił.
- Skoro nie czujesz się na siłach, by zostać magiem. Wiesz, że jesteś jeszcze za mało doświadczony, to nie staraj się na awans. Bardziej cenny jest świetny Adept, niż mizerny mag. Poznaj podstawy magii, dowiedz się o niej, chłoń wiedzę.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #45 dnia: 06 Marzec 2013, 19:55:00 »
Przy Aragornie zjawił się w końcu Mogul.
-Jebane chramolabirynty.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #46 dnia: 06 Marzec 2013, 20:44:15 »
- Mogul, nareszcie kurwa! Zabieraj ludzi na linie frontu. Wtedy też zaczęły wyć wojenne rogi oznajmiające że zbliża się bitwa. - Zaczyna się kurwa mać. Plan jest taki, utrzymać pozycje za wszelką cene. Macie artylerie, magów, muszkieterów, kuszników i łuczników. Od okopów do mostu jest 200m. od północy macie dżungle, tam siedzi część naszych ludzi. Patrz na mape. Trójkąciki to nasza jazda, gwiazdki to wsparcie, linie to piechota. Te białe to oddział chroniący lewą flankę, prawą broni Lwia Chorągiew, ciężka jazda.

Uploaded with ImageShack.us

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #47 dnia: 06 Marzec 2013, 20:52:23 »
Zaczyna się - rzekł spokojnie do Elronda. Chodź, zbierajmy się. Musimy się przygotować. - dodał, po czym wyszedł przed karczmę. Tam założył kaptur, przyczepił dokładnie miecz do swego pasa i stał. Czekał aż dadzą znak, by zaatakować, lub by zostać na miejscu. Siadł po turecku niedaleko wejścia do karczmy, i zaczął się koncentrować. Nie chciał, by podczas bitwy wpadł w strach. Teraz siedział, i czekał...

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #48 dnia: 06 Marzec 2013, 21:56:02 »
Elrond zaczął kręcić się przy namiocie dowódców.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #49 dnia: 07 Marzec 2013, 14:02:33 »
Skończył koncentrować się. Wstał, ściągnął kaptur i czekał na znak. Skoro rogi zahuczały, to i wróg się zbliża... Będzie jazda... mruknął. Poprawił miecz, i czekał... czekał aż bitwa nadejdzie...

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #50 dnia: 08 Marzec 2013, 17:18:06 »
-Niedługo będzie ciekawie. - skomentował całą sytuację niziołek.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #51 dnia: 08 Marzec 2013, 17:29:40 »
- Sparda! Masz tu mój niepotrzebny miecz, przyda Ci się. Dobra leniwe psy! Na pozycje, raz, raz, raz.

//Oddaje:
Nazwa broni: Pogromca żuczków i motylków
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 23
Wytrzymałość: 30
Opis: Wykuty z 1,28kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 0,9 metra.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #52 dnia: 08 Marzec 2013, 18:34:49 »
Złapał miecz... Wsadził go na plecy. Dzięki... przyda się! - po czym ruszył truchtem na pozycje... Dotarł tam po chwili, i stanął koło pobliskiego chłopa. Teraz patrzył w oddal, czekając na bitwę...

////WTF? "Pogromca żuczków i motylków" co to ma być? :P
//Jestem załamany :( Ja rozumiem, że macie dużo obowiązków ale żeby nic nie robić. Jak na razie to ja tu najwięcej (bez obrazy Aruś) piszę :). Na poprzedniej wyprawie wyładowaliśmy 10 stron w 7 dni... a tu 5 dni już piszemy a dopiero 3 strona... Nawróćcie się! :D
« Ostatnia zmiana: 08 Marzec 2013, 18:41:02 wysłana przez Sparda »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #53 dnia: 08 Marzec 2013, 18:52:28 »
// nie ma chlania i ruchania, w marant napierdalać

Elrond umiejscowił się na pozycji, z której atakowali magowie.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #54 dnia: 08 Marzec 2013, 22:18:08 »
Aragorn wszedł do okopu, chciał być na pierwszej linii z prostymi ludźmi i nie ludźmi. 200+ metrów dalej ogromna masa ludu parła na most. Na rzekę spławiano łodzie desantowe, Dracon zadął w róg, łucznicy, magowie, i masa sprzętu oblężniczego zaczęła ostrzał. Wróg mimo to nacierał.
- Czekać! Czekać! Ryczał baron. A wróg nacierał.

90tyś. xRycerz
43ttyś. xZbrojny
« Ostatnia zmiana: 08 Marzec 2013, 22:33:29 wysłana przez Aragorn »

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #55 dnia: 08 Marzec 2013, 22:30:13 »
//Czekaj... to ile ich jest? 90tyś? Czy 43ttyś? Bo ty piszę:
90Tyś. xRycerz[/]
43ttyś. x...

Był gotowy... Miał w sobie dostatecznie dużo energii, by zabić kilku... Przyszykował się i... usłyszał że czekać! Jak to? To atakować czy nie? myślał.

//Teraz mam nadzieje że chociażby po moich następnym postach będzie kto pisać... Bo jeśli mam kogoś zabijać, to 2 na post. A nie będę pisał post pod postem, bo mi przyślą ostrzeżenie.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #56 dnia: 08 Marzec 2013, 22:33:49 »
//Poprawione

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #57 dnia: 08 Marzec 2013, 23:11:38 »
Dobra... dość tego! - szepnął. Heshar Anash wymówił. W jego ręce powstała kula ognia.
Rzucił ją, w jednego z wrogów który był najbliżej. Wymierzył dokładnie tak, by ta trafiła w głowę. Uderzając, spopielił łeb na popił. Jeden z głowy. Zostało 89,999 żołnierzy.
Anash! - wymówił kolejną inkantacje. W jego ręce powstał granat magmy, który dzięki telekinezie rzucił w kolejnego z przeciwników. Nie zrobiło to wielkiego uszkodzenia, lecz korpus został uszkodzony...

//Już zaatakowałem. Mam nadzieje że można :)

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #58 dnia: 09 Marzec 2013, 12:04:47 »
Nim lojaliści ruszyli do ataku na wroga spadła nawałnica strzał, które niemal przesłoniły niebo, powietrze wypełnił zapach zapach prochu. A potem... potem spadło niebo. Deszcz ognia zalał pędzącą masę paląc każdego kto miał pecha. To ich spowolniło jednak nie zatrzymało. Baron zadął w róg, z nieba spadło pięć meteorytów, huk uderzenia sprawiał że dzwoniło w uszach, fala uderzeniowa sprawiła że niektórymi z naszych zachwiało. Wróg zaś w sporej części po prostu ewaporował. Porozrywane i popalone ciała leżały wszędzie, zatrzymali się w przerażeniu, chcieli uciekać. Ale wtedy na ich flanki i tyły uderzyła kawaleria. A od frontu wojsko prowadzone przez Aragorna. Dracon biegł w pierwszej linii, wpadł z resztą na oszołomionych wrogów. Ciął na odlew, trafił między żebra jakiegoś biednego rycerza który był w takim szoku że nawet się nie bronił. Wyszarpnął miecz i w pół piruecie odrąbał dłoń człowiekowi który próbował go oflankować, dobił go rozrąbując mu łeb. Trzeci bronił się dzielnie, parował ciosy tarczą, uderzył mieczem chcąc ciąć dracona w bok, Aragorn chwycił jego rękę i momentalnie ciął zdezorientowanego rebelianta od dołu przez pachwinę, ostrze trafiło na tętnicę, krew buchnęła przez rozciętą kolczugę. Generał chwycił miecz poległego, ruszył na jeszcze jednego wroga, zaatakował stalowym mieczem od lewej, jednocześnie drugim ciął z prawej, nisko. Przeciwnik sparował pierwszy cios, drugi trafił go w udo, płytko ale człowiek upadł na jedno kolano, dracon zaatakował znowu, rycerz zasłonił się tarczą. Wtedy Aragorn uderzył od drugiej strony, dokonując dekapitacji wroga. Krew z przeciętych tętnic poplamiła barona, który i tak był już prawie cały czerwony...

76tyś. xRycerz
33tyś. xZbrojny

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #59 dnia: 09 Marzec 2013, 12:49:30 »
Ja pierdziele! skomentował widząc masakrę na polu bitwy. Heshar anash! - wymówił głośno. Tak jak poprzednio, rzucił w nabiegającego mężczyznę. Oberwał w głowę, i padł martwy. Anash! rzucił ponownie inkantacje. Magmowy Granat, rzucony dzięki telekinezie uderzył w korpus, uszkadzając go mocno. Sparda wyciągnął oba miecze. Jeden od Dragosaniego, drugi od Aragorna. Ruszył do walki.
Będą na polu bitwy starał się odszukać mężczyznę z uszkodzonym korpusem. Udało mu się... Podbiegł do niego tyłem, i zaatakował. Człek zablokował cios, lecz nie widział że Cry ma dwa miecze. Gdy jednym trzymał ostrze przeciwnika, drugim wbił prosto w brzuch przeciwnika. Rycerz coraz słabiej blokował cios, aż w końcu wypuścił miecz z ręki. To wykorzystał szary wilk. Gdy przeciwnik złapał się za brzuch, wbił mu obydwa ostrza w kark. Padł wykrwawiając się na śmierć.

W tym czasie...

Zabijając sam tego człowieka, zwrócił uwagę jego towarzysza. Ten ruszył do ataku. Białowłosy zrobił szybko unik na bok, i uderzył jednym z mieczy w plecy. Przeciwnik się zachwiał, lecz był gotowy do zaatakowania. I to zrobił! Sparda starał się zrobić unik, lecz mu się nie udało. Został przewróconym, a jego miecz odrzucone na 1,5 metra od niego. Wróg zadał cios. Oberwał w brzuch. Rana nie była głęboka, lecz na tyle ostra że krew się polała. Zabrudziła szatę. Tyle kurwa! - rzucił w stronę rycerza. Użył telekinezy, i odepchnął go troszkę w tył. Szybko wstał, i podbiegł do mieczy. Podniósł je, i ruszył na wroga, który już się szykował. Podbiegł, i wydał serie ciosów oboma mieczami. Nie miał szans blokować 2 mieczy na razy. Co chwilę obrywał. Czy to w brzuch, czy nogę. W końcu osłabił go na tyle, że gdy ten zrobił zamach, spadł na ziemie. Cry zlitował się i dobił go, by ten nie cierpiał. Po wszystkim ruszył z powrotem do bitwy...

3/76tyś. xRycerz
0/33tyś. xZbrojny

//1 z magii.
//2 Z miecza

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #59 dnia: 09 Marzec 2013, 12:49:30 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything